Δωδεκανήσιος ο επικεφαλής των συμβούλων του Μητσοτάκη

Δωδεκανήσιος και συγκεκριμένα από τις Μενετές Καρπάθου είναι ο επικεφαλής της ομάδας συμβούλων του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρόκειται για τον κ. Γιώργο Γεραπετρίτη καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής, ο οποίος θα είναι επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου των συμβούλων του προέδρου.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα είναι διευθυντής του Τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής, ενώ έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Λονδίνου.

Υπήρξε επίσης υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών του Βρετανικού Συμβουλίου, του Γαλλικού Συμβουλίου Επικρατείας και τους German Marshall Fund των ΗΠΑ.

Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του πορεία έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς, όπως εθνικός εκπρόσωπος στην Ομάδα για τον Εκσυγχρονισμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην Ομάδα Χωρών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης.