«Όχι άλλοι νεκροί στην άσφαλτο», φωνάζουν με οργή στον Αρχάγγελο!

Ως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης για την κατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής λειτούργησε για την τοπική κοινωνία του Αρχαγγέλου το τροχαίο δυστύχημα που έκοψε το νήμα της ζωής, στα μόλις 29 χρόνια του, του Τσαμπίκου Κολιού, τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής στα Κολύμπια.

Το σοκ και ο θρήνος για το χαμό ενός νέου ανθρώπου, που ήταν γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός στους ανθρώπους της κοινότητας, διαδέχθηκαν η οργή κι ένα ηχηρό «ως εδώ»!

Τα τελευταία χρόνια ο Αρχάγγελος μετράει δεκάδες νεκρούς στην άσφαλτο, από αιτίες που δεν σχετίζονται μόνο με την παράβαση των κανόνων του Κ.Ο.Κ.  Πολλοί κάτοικοι της περιοχής, που έχουν χάσει συγγενείς και φίλους, αποδίδουν πολλά δυστυχήματα στους παραμελημένους και, σε πολλά σημεία, άκρως επικίνδυνους δρόμους, που στερούνται της σωστής σήμανσης και επαρκούς φωτισμού.  
Η δε απώλεια ενός ακόμα νέου ανθρώπου, την περασμένη Κυριακή, φούντωσε το κύμα της αγανάκτησης, καθώς η τραγωδία έγινε σε σημείο που εδώ και χρόνια χαρακτηρίζεται ως «καρμανιόλα», χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός.

 Ο Τσαμπίκος Κολιού έχασε τη ζωή του στη λεωφόρο Ρόδου-Λίνδου, λίγες δεκάδες μέτρα μετά τα φανάρια των Κολυμπίων, στην κατεύθυνση προς τον Αρχάγγελο, όταν το αυτοκίνητό του έπεσε στη «λίμνη» που σχηματίζεται κάθε φορά που βρέχει, εκτινάχθηκε και προσέκρουσε, μετά από δύο περιστροφές, σε στύλο της ΔΕΗ.  

Όπως λένε οι φίλοι του, ο άτυχος νέος δεν κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα, δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ και φορούσε ζώνη ασφαλείας, όπως συνήθιζε πάντα και χάθηκε χωρίς λόγο, αδιανόητα άδικα, σ’ ένα σημείο που γνωστό για την επικινδυνότητά του, σημείο που όταν βρέχει, οι διερχόμενοι οδηγοί τρέμουν. Τα νερά που συσσωρεύονται σε μεγάλες ποσότητες καλύπτουν ακόμα και παραπάνω από τη μισή λωρίδα κυκλοφορίας και η πραγματική έκταση της «λίμνης» που δημιουργείται, σε πλάτος και μήκος, είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει αντιληπτή,  λόγω του ανύπαρκτου φωτισμού, ακόμα κι από έναν από έναν έμπειρο και προσεκτικό οδηγό.    

Τις τελευταίες μέρες άνοιξε στον Αρχάγγελο μία μεγάλη συζήτηση για τους τρόπους που θέτουν την πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές προ των ευθυνών τους και οργανώνονται οι πρώτες  κινητοποιήσεις.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κάτοικοι προχώρησαν στη δημιουργία  συντονιστικής επιτροπής αγώνα, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει την υποστήριξη δεκάδων πολιτών και ετοιμάζει, σε συνεννόηση με δικηγόρο της περιοχής, ομαδικές μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου και αγωγές, καταρχήν για το δυστύχημα της προηγούμενης Κυριακής.

Δεν θα περιοριστεί, όμως, μόνο σ’ αυτό, καθώς τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής είναι πολλά, μεγάλα και όπως λένε στον Αρχάγγελο, είναι καιρός η τοπική κοινωνία να ξεσηκωθεί, να διεκδικήσει το αυτονόητο δικαίωμα στην  ασφάλεια και να προλάβει νέες τραγωδίες .  

Παράλληλα,  αύριο Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι διοργανώνεται, στο πλαίσιο του «προλόγου» των κινητοποιήσεων, ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι κάτοικοι του Αρχαγγέλου ελπίζουν στην παρουσία του περιφερειάρχη και των περιφερειακών συμβούλων, ώστε να τους ενημερώσουν για τα προβλήματα και να απαιτήσουν τη δρομολόγηση λύσεων.