Προσάραξε σκάφος στην Αστυπάλαια

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αστυπάλαιας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για την προσάραξη του Ι/Φ σκάφος “SAIL CAPELA” σημαίας Τουρκίας, με οκτώ (08) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον λιμένα Αστυπάλαιας.

Άμεσα στο σημείο μετέβη στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής με το Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Λ.ΑΣΤ. 240 το οποίο εντόπισε σε απόσταση τριακοσίων (300) μέτρων από το λιμένα το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος, ημιβυθισμένο και τους οκτώ (08) επιβαίνοντές του να έχουν επιβιβαστεί σε σωστική λέμβο οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Λιμενικό Κατάστημα, καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με τον Καπετάνιο του “SAIL CAPELA” το σκάφος προσέκρουσε σε βράχο πέντε (05) ν.μ. από τη ν. Αστυπάλαια με αποτέλεσμα την πρόκληση ρήγματος στην μπροστινή πλευρά του και την μικρή αρχικά εισροή υδάτων η οποία αυξήθηκε κατά την προσπάθεια του να προσεγγίσει τον οικείο λιμένα με αποτέλεσμα την ημιβύθισή του. Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ωστόσο τέθηκαν σε ετοιμότητα διατιθέμενα υλικά και μέσα απορρύπανσης. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης.