Μαζί με τον κόσμο για την επιτυχία του τριάθλου στη Ρόδο

Μαζί με τον κόσμο για  την επιτυχία του τριάθλου στη Ρόδο

Μαζί με τον κόσμο για την επιτυχία του τριάθλου στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 861 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση - κάλεσμα από τους διοργανωτές του «Ocean Lava Rhodes»

Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού την Κυριακή 29 Οκτωβρίου.

Το «Ocean Lava Rhodes», ο αγώνας τριάθλου από τον Απόλλωνα Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου, θα συγκεντρώσει πολλούς αθλητές φίλους των αποστάσεων, με αφετηρία και τερματισμό στο «Έλλη». Οι συμμετέχοντες θα διανύσουν 1,9χλμ. με κολύμπι, 90χλμ. με ποδήλατο και 21,1χλμ. με τρέξιμο.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών για τον αγώνα, ζητώντας και τη στήριξη του φίλαθλου κόσμου για την επιτυχία:

«Σας καλούμε για μια ακόμη φορά να στηρίξετε τον διεθνούς πλέον φήμης και εμβέλειας αγώνα τριάθλου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 29/10/17 στο κέντρο της πόλης μας.

Ο αγώνας είναι συνδιοργάνωση του Συλλόγου Τριάθλου «Απόλλων Ρόδου» και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και βέβαια της Τροχαίας, του Λιμενικού Σώματος και όλων των αρμοδίων φορέων .

O αγώνας θα ξεκινήσει νωρίς τα χαράματα με τις απίστευτες προσπάθειες των δεκάδων εθελοντών που θα φροντίσουν για την ασφάλεια, την τροφοδοσία, τη χρονομέτρηση και την περιφρούρηση του αγωνιστικού πεδίου.

Στις 8 πμ θα ξεκινήσει αυτή η γιορτή του τριάθλου με την έπαρση της κυανόλευκης υπό τους ήχους της στρατιωτικής μπάντας και την παρουσία του τιμητικού στρατιωτικού αγήματος . Στις 8.30 ακριβώς, περισσότεροι από 150 αθλητές θα κολυμπήσουν στην μαγευτική παραλία του «Έλλη» 1,9km. Το τρίαθλο είναι εντυπωσιακό και κρατάει ζωηρό το ενδιαφέρον των θεατών και στα τρία σκέλη του αγώνα.

Αμέσως μετά το κολύμπι ο αθλητής τρέχοντας πάει στη ζώνη αλλαγής, βγάζει γυαλάκια, σκουφάκι, φόρμα κολυμπιού, αλλάζει ρούχα, βάζει κράνος ποδηλατικά παπούτσια και φεύγει για ποδηλασία. Η ποδηλατική διαδρομή περνάει από το «Έλλη» παραλιακά προς Καζίνο- Κρητικά, αναστροφή στη Φανερωμένη και επιστροφή εμπρός από το ιστορικό κέντρο της πόλης μας προς το κεντρικό λιμάνι, περιμετρικά του Μεσαιωνικού Κάστρου, με κατεύθυνση στον περιφερειακό έως το ύψος του εμπορικού συγκροτήματος Παλιούρη, αναστροφή και επανάληψη του ίδιου κύκλου 5 φορές επί 18km, ολοκληρώνοντας την απόσταση των 90 km.

Αφού τελειώσει το ποδήλατο, ο αθλητής το αφήνει στη ζώνη αλλαγής βγάζει κράνος ,φοράει τα δρομικά παπούτσια και ξεκινάει το τρέξιμο πίσω από τον ιερό ναό Ευαγγελισμού προς Μανδράκι κι από κει μέσα από τον λιμενοβραχίονα των Μύλων, φτάνει στο θηλυκό ελαφάκι για να κάνει αναστροφή και να φτάσει και πάλι στη ζώνη αλλαγής και από κει παραλιακά κάτω από τη σκιά του Ξενοδοχείου ΡΟΔΟΝ έως το άγαλμα του ΔΙΑΓΌΡΑ και αναστροφή.

Ο κάθε αθλητής θα επαναλάβει 4 φορές αυτό τον κύκλο των 5.250 m για να συμπληρώσει μαζί με τα τελευταία 100 m έως την αψίδα του τερματισμού. Αυτή την φανταστική διαδρομή με φόντο το λιμάνι του Μανδρακιού, τους μύλους, το παλάτι των ιπποτών, την παραλία του Ενυδρείου θα απολαύσουν πραγματικά οι τριαθλητές κρατώντας πανέμορφες εικόνες από τον αγώνα.

Το Λιμενικό Σώμα με πολλούς εθελοντές, ανάμεσα τους και μικρά παιδά θα φυλάξουν τη διαδρομή. Εκείνο πού μένει στο μυαλό του τριαθλητή από ένα υπεράνθρωπο αγώνα σαν αυτό με 1,9 km κολύμπι, 90 km ποδήλατο και 21,1 km τρέξιμο, είναι πάνω από όλα το χειροκρότημα του κοινού και η ασφάλεια σε όλη τη διαδρομή.

Εδώ ζητάμε την κατανόηση όλων των συμπολιτών μας για την ενόχληση από την πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας στην ποδηλατική διαδρομή. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ αφού τα ποδήλατα κινούνται με μεγάλη ταχύτητα 50 + km/h .

Αν κάποιος ασυνείδητος οδηγός αψηφώντας την απαγόρευση, διεισδύσει μέσα στον αγώνα και προκαλέσει ατύχημα εκτός από τις βαρύτατες ποινικές κυρώσεις ,θα έχει την ευθύνη της δυσφήμισης του νησιού μας και της χώρας μας, που με τόσο κόπο προσπαθεί να αναπτύξει τον αθλητικό τουρισμό για το κοινό όφελος.

Μεγάλη επίσης πρέπει να είναι και η προσοχή των πεζών και θεατών ώστε σεβόμενοι τον αγώνα, υπακούοντας τις υποδείξεις των εθελοντών, να μην παρεμποδίζουν τους αθλητές και βέβαια να συμβάλουν στην αποφυγή ατυχήματος.

Ιδιαίτερη προσοχή και καλύτερα αποφυγή να διασχίσουν οι πεζοί το δρόμο στην ποδηλατική διαδρομή, για να μην προκληθεί σοβαρό ατύχημα. Δεν είναι αγώνας μόνο, είναι μια μεγάλη γιορτή της Ρόδου μας

Μουσική, θεαματικός αγώνας, όμορφες εικόνες πού θα κάνουν το γύρο της υφηλίου προβάλλοντας τη Ρόδο και συντελώντας στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Μια Ρόδος να φιλοξενεί αθλητές όλο το χρόνο με δουλειά για όλους μας . Ένα όραμα τόσο κοντινό και τόσο δύσκολο! Υπόθεση όλων μας!

Τα παιδιά από το μουσικό Γυμνάσιο με την μπάντα των κρουστών θα δίνουν ρυθμό στους δρομείς ενισχύοντας τους ψυχολογικά. Μία όμορφη νότα στη γιορτή μας.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλους τους συντελεστές, εθελοντές, φορείς και τους χορηγούς μας.

Χωρίς τη συνδιοργάνωση και την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δεν θα μπορούσε να γίνει ο αγώνας αυτός, όπως και τόσα άλλα αθλητικά γεγονότα στον τόπο μας που προβάλλουν το νησί μας και συντελούν στην εδραίωση του αθλητικού τουρισμού.

Η κα Μαριέττα Παπαβασιλείου, πραγματικά έχει καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή και την ευχαριστούμε πολύ.

Ο ΔΟΠΑΡ και ο Δήμος Ρόδου πρωταγωνιστούν, στηρίζοντας μας άλλη μια φορά υλικοτεχνικά.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κο Θεόδωρο Θεοδώρου του ΔΟΠΑΡ για τη βοήθεια του και τον κ διευθυντή ΡΟΔΑ.

Το χειροκρότημα του ροδιακού κοινού που έχει αγκαλιάσει το τρίαθλο ,η υψηλή διάκριση του περσινού αγώνα σαν Τop Ρated Εvent στη Ελλάδα ,η συμμετοχή αθλητών από Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Γάλλια, Ρωσία, Ολλανδία, Γερμανία Μολδαβία και άλλες 10 χώρες και τα υψηλά standard που μας θέτει ο Ocean Lava, διεθνής οργανισμός, δημιουργούν τεράστια υποχρέωση ώστε ο αγώνας μας «Ocean Lava Rhodes 70,3» στις 29 Οκτώβριου στο «Έλλη» να είναι με τη βοήθεια όλων ο καλύτερος.

Να είστε και πάλι όλοι εκεί να στηρίξετε με το χειροκρότημα και την αγάπη σας τους τριαθλητές που ξεπερνώντας τα όρια της ανθρώπινης φύσης, θα σας δώσουν ένα όμορφο θέαμα.
Φέρτε τα παιδιά σας να δουν πραγματικές αθλητικές εικόνες χωρίς ύβρεις με άριστο αθλητικό πνεύμα.

Χειροκροτήστε όλους τους αθλητές, από τον πρώτο που είναι μέγας νικητής μέχρι τον τελευταίο που είναι ήρωας!

Στείλτε στα πέρατα του κόσμου ηχηρό μήνυμα ότι η Ρόδος μητέρα αθλητών, έχει αθλητική παιδεία και προσφέρεται σαν κορυφαίος προορισμός αθλητικού τουρισμού όλο το χρόνο.»

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Με νίκη αγκαλιάζουμε την παραμονή μας»

Νέο ρεκόρ συμμετοχών από το εξωτερικό για τον Μαραθώνιο Ρόδου!

ΕΠΣΔ: Το νέο πρόγραμμα στο τοπικό πρωτάθλημα

Ηρακλής Λάρδου-Ποσειδών Καρπάθου: «Καμπάνες» από τη ΔΕΑΒ!

Νίκες στην Καλαμάτα για τα αναπτυξιακά τμήματα πόλο των «Πιγκουίνων»

Ασπίδα Σαλάκου: «Ο σύλλογός μας σταματάει κάθε δραστηριότητα»

Αρκετοί αγώνες βόλεϊ σε Ρόδο και Κω

Περισσότεροι από 3.700 δρομείς στον Μαραθώνιο Ρόδου!