Φυλάκιση 24 μηνών για κλοπές και ληστεία στη Ρόδο

Συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα, επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 31χρονο που κατηγορούνταν για ληστεία και κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας. Καραολάνη έκρινε ένοχο τον 31χρονο με το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για κάθε πράξη, δηλαδή κατά συγχώνευση 24 μήνες φυλάκισης μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα. 

Συγκεκριμένα ο 31χρονος κατηγορείται για μία ληστεία, τρεις αρπαγές τσαντών, μία απόπειρα αρπαγής τσάντα, μία κλοπή τσάντας από αυτοκίνητο και μία κλοπή μοτοσικλέτας τα οποία φέρεται να διέπραξε τον Γενάρη του 2014, μόλις μία εβδομάδα αφότου είχε αφεθεί ελεύθερος για άλλη υπόθεση αρπαγής τσαντών, για την οποία του είχε επιβληθεί ο όρος της παρακολούθησης προγράμματος απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία ο 31χρονος ταυτοποιήθηκε ότι είναι ο δράστης των ληστειών και των κλοπών που είχαν καταγγελθεί στην αστυνομία ύστερα από συγκριτική ανάλυση του τρόπου ενέργειας (modus operandi) του.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα ο 31χρονος χρησιμοποιώντας κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα διέπραξε στις 16 και 17-01-2014 στην πόλη της Ρόδου τέσσερις αρπαγές τσαντών από πεζές γυναίκες, δυο από τις οποίες έριξε στο οδόστρωμα και τις τραυμάτισε ελαφρά.

Επίσης προχθές το μεσημέρι μετά τη διάπραξη αρπαγής τσάντας οδηγώντας το κλεμμένο δίκυκλο προκάλεσε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών και τράπηκε σε φυγή πεζός.