Μαθήματα ζωής από το ΕΚΑΒ στο κέντρο της πόλης

Μαθήματα ζωής από το ΕΚΑΒ  στο κέντρο της πόλης

Μαθήματα ζωής από το ΕΚΑΒ στο κέντρο της πόλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 299 ΦΟΡΕΣ

«Μαθήματα ζωής» παρέδωσε χθες το ΕΚΑΒ της Ρόδου σε μία επιτυχημένη δράση που πραγματοποίησε στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο τέτοιων δράσεων που έγιναν ανά τη χώρα με αφορμή την Ευρωπαϊκή ημέρα επανεκκίνησης καρδιάς.

Αρκετός ήταν ο κόσμος που έκανε μία στάση στον πεζόδρομο της Πλαστήρα όπου και πήρε πολύτιμα μαθήματα από τους διασώστες που βρίσκονταν εκεί. Ανάμεσά τους ήταν και αρκετοί τουρίστες, οι οποίοι επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και μικρά παιδιά.

Μιλώντας στη «Ρ», ο υπεύθυνος από το ΕΚΑΒ Ρόδου κ. Χαράλαμπος Τσιμπλέκας, δήλωσε:

«Σε όλη την Ελλάδα το ΕΚΑΒ έχει ξεχυθεί στους δρόμους για να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει όλους τους πολίτες, κατά τόπους». Σημειώνεται ότι, χθες, παράλληλα, διασώστες του ΕΚΑΒ μοίραζαν στους διερχόμενους και φυλλάδια με τα οποία οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν πρακτικά για την αξία της αναπνευστικής αναζωογόνησης, τη σωστή χρήση του ασθενοφόρου και κυρίως την πρόληψη.

Ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ δεν παρέλειψε, επίσης, να πει ότι και εδώ στη Ρόδο ο κόσμος έχει δει την όλη δράση για την πρόληψη πάρα πολύ θετικά, και αυτό εκλαμβάνουν οι ίδιοι και από τις πολλές εκπαιδεύσεις που κάνουν σε διάφορους φορείς, σε συλλόγους και σε σχολεία,
Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει μία μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης του κόσμου και προηγούμενο διάστημα είχαν καταφέρει μέσα σ’ ένα χρόνο να εκπαιδεύσουν περί τα 600 άτομα στο νησί, καθηγητές, νηπιαγωγούς, αλλά πήγαν και σε ξενοδοχεία και το θετικό είναι ότι στα ξενοδοχεία που έχουν εκπαιδευτεί βλέπουν τη δραστική μείωση των περιστατικών που είχαμε.
«Θα συνεχίσουμε αυτή τη δραστηριότητα, θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο για πρώτες βοήθειες, είναι πάρα πολύ καλό να το γνωρίζουν όλοι γιατί όλοι μέσα στο σπίτια μας έχουμε μεγάλους ανθρώπους, παιδιά, άρα πρέπει οπωσδήποτε να ενημερωνόμαστε πάνω σ’ αυτά τα πράγματα», τόνισε ο κ. Τσιμπλέκας.

Για τα προβλήματα
Ερωτηθείς, σχετικά με τα προβλήματα της Υπηρεσίας, όπως είπε, αυτά ισχύουν πανελλαδικά και οι ίδιοι με τις δυνάμεις που έχουν προσπαθούν ν’ ανταπεξέλθουν όσο το δυνατόν καλύτερα, θεωρεί ότι το έχουν καταφέρει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό και αυτό φαίνεται σε όλη την τοπική κοινωνία.
Αυτή την περίοδο εκείνο που θα ήθελαν είναι λίγη ακόμη ενίσχυση του προσωπικού και, μάλιστα, μέχρι τα τέλη της εβδομάδας περιμένουν έξι άτομα με ένα πρόγραμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Επίσης, έχει προχωρήσει η συζήτηση που έχουν κάνει με την Περιφέρεια η οποία, όπως είπε, είναι πολύ ευαισθητοποιημένη και έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό ένα μνημόνιο συνεργασίας που θα αφορά στο ΕΚΑΒ και με αυτό ευελπιστούν ότι η υπηρεσία θα ενισχυθεί με δώδεκα άτομα τα οποία θα μοιράσουν στο νησί και θα είναι ένα διετές πρόγραμμα-αναμένεται να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

Όσο αφορά στα ασθενοφόρα, ήδη έχει ξεκινήσει καινούργια παραγγελία, πάλι μέσω της Περιφέρειας, ενώ υπάρχει και δέσμευση από το ΕΚΑΒ ότι η Υπηρεσία της Ρόδου θα ενισχυθεί και με ασθενοφόρα την τρέχουσα περίοδο.

Διαβάστε ακόμη

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης