Έπαυσε η δίωξη 44χρονου για ναρκωτικά

Έπαυσε εφ’ όρου από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η ποινική δίωξη που «βάραινε» 44χρονο κατηγορούμενο σε υπόθεση παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.

Για τον 44χρονο όλα ξεκίνησαν όταν μαζί με έναν ακόμη 44χρονο εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου στις 12 το μεσημέρι στις 22 Νοεμβρίου 2011 σε γειτονιά της πόλης μας, να δίνει ο ένας στον άλλο ναρκωτικά χάπια. Συνολικά στη κατοχή τους εντοπίστηκαν 20 ναρκωτικά χάπια και το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ.

Οι 44χρονοι συνελήφθησαν και στη συνέχεια προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος και άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος παραπέμποντας τους στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο απολογούμενοι, φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι είναι άτομα εξαρτημένα από τα ναρκωτικά και πως τα χάπια τα είχαν αποκλειστικά και μόνο για δική τους χρήση καθώς τα λαμβάνουν κατά τη προσπάθεια που καταβάλλουν για να απεξαρτηθούν.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Πριν από ένα χρόνο, έγινε η δίκη τους στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων όπου και τους επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης των 2 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και κατά της απόφασης αυτής ο 44χρονος άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες από το δικαστήριο.

Το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Ιωάννη Κοκκινογένης έπαυσε εφ’ όρου την ποινική δίωξη για τον 44χρονο.