Η γιορτή του Αγίου Αρτεμίου στη Ρόδο

Με λαμπρότητα θα τιμηθεί και φέτος η γιορτή του Αγίου Αρτεμίου προστάτη της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως είναι γνωστό, η 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, έχει θεσπιστεί από την Πολιτεία και εορτάζεται ως η «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ», σε αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας στο κοινωνικό σύνολο.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου έχουν προγραμματιστεί παράλληλες εκδηλώσεις κατά τις οποίες θα τελεστεί Θεία λειτουργία και ακολούθως θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα:
Από την Β’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου, την Παρασκευή στις 9 το πρωί  θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου, στην πόλη της Κω, ενώ από την Α’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου, θα τελεστεί Δοξολογία στις  09.15’ το πρωί της Παρασκευής στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην πόλη της Ρόδου.

Στην εκδηλώσεις έχουν κληθεί να παραστούν οι προϊστάμενοι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων - συλλόγων, συνδικαλιστικών ενώσεων του αστυνομικού προσωπικού και ενώσεων αποστράτων.

Επίσης, το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει ενεργά σε δυο σημαντικές κοινωνικές δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα που έχουν προγραμματιστεί από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και βρίσκονται σε εξέλιξη: την πανελλαδική αιμοδοσία για την Τράπεζα αίματος του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και για παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία και την συγκέντρωση τροφίμων και αναλώσιμων ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες των παιδιών που στηρίζονται από το «Χαμόγελο του Παιδιού».