Δημήτρης Γάκης: «Βάζουμε τα θεμέλια για πολεοδόμηση που βασίζεται στις ανάγκες του 21ου αιώνα»

Δημήτρης Γάκης: «Βάζουμε τα θεμέλια για πολεοδόμηση που βασίζεται στις ανάγκες του 21ου αιώνα»

Δημήτρης Γάκης: «Βάζουμε τα θεμέλια για πολεοδόμηση που βασίζεται στις ανάγκες του 21ου αιώνα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 124 ΦΟΡΕΣ

Ενισχύουμε τη στρατηγική μας για βιώσιμη ανάπτυξη, υπογραμμίζει ο βουλευτής Δωδεκανήσου

Για την καθοριστική αναπτυξιακή και περιβαλλοντική σημασία του νομοσχεδίου για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, αναφέρθηκε στην ομιλία του σήμερα, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στη Βουλή, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης.

Με το νέο σχέδιο νόμου, αλλάζουν οριστικά οι πολιτικές που ευνοούσαν την αυθαίρετη δόμηση προς την κατεύθυνση μιας νέας αντίληψης, που σέβεται και προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, δημιουργώντας τις συνθήκες για μια πολεοδομική μεταρρύθμιση που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του 21ου αιώνα, τόνισε στην τοποθέτησή του ο βουλευτής.

Ο Δημήτρης Γάκης αναφέρθηκε στα θετικά σημεία του νομοσχεδίου, σημειώνοντας: «Με τις νέες ρυθμίσεις αντιμετωπίζονται ολοκληρωμένα, με σαφήνεια, ξεκάθαρα και χωρίς συσχετισμούς ζητήματα της αυθαίρετης δόμησης, που συνδέονται με την προώθηση και ολοκλήρωση του χωρικού σχεδιασμού σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τις νησιωτικές περιοχές, με τον περιορισμένο γεωγραφικά και ευαίσθητο περιβαλλοντικά χώρο στον οποίο αναπτύσσεται η δόμηση.

Βελτιώνεται η ισχύουσα νομοθεσία, με κοινωνικά κριτήρια και τίθενται σε εφαρμογή προγενέστερες διατάξεις για την ηλεκτρονική ταυτότητα των κτηρίων, ρύθμιση που συμβάλλει στην καλύτερη παρακολούθηση του δομημένου περιβάλλοντος. Δομείται στο σύνολό του ένας μηχανισμός ελέγχου και παρακολούθησης της υλοποίησης των έργων, με θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο και δημιουργούνται οι συνθήκες για πολεοδόμηση που βασίζεται στις ανάγκες του 21ου αιώνα, με εργαλείο τη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία».

«Με τη ψήφιση του νομοσχεδίου, ενισχύουμε τα θεμέλια της στρατηγικής μας για βιώσιμη ανάπτυξη, μέσα από ένα σύγχρονο πλαίσιο πολεοδομικού σχεδιασμού», κατέληξε στην ομιλία του ο βουλευτής Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»