Αθωώθηκε Πακιστανός για τη μεταφορά μεταναστών

Αθωώθηκε Πακιστανός για τη μεταφορά μεταναστών

Αθωώθηκε Πακιστανός για τη μεταφορά μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 460 ΦΟΡΕΣ

Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (μεταβατικό Κω) αλλοδαπός από το Πακιστάν ο οποίος είχε συλληφθεί και κατηγορούνταν για παράνομη μεταφορά 58 συμπατριωτών του και ενός Ινδού από τα τουρκικά παράλια στα νησιά μας.

Μάλιστα σε βάρος του αλλοδαπού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου, ωστόσο προχθές το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη τον απάλλαξε κρίνοντας τον αθώο. Η σύλληψη του αλλοδαπού είχε γίνει τα ξημερώματα της 29ης Ιουλίου 2016.

Πιο συγκεκριμένα, Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στις 5.15 τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά «ΑΚΡΑΣ ΛΟΥΡΟΥ» της Κω, φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα, με σημαντικό αριθμό επιβαινόντων σε δυσχερή θέση. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσε προς παροχή συνδρομής το πλήρωμα του οποίου προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των 60 προσφύγων εκ των οποίων 59 Πακιστανοί και ένας Ινδός. Από αυτούς οι 53 ήταν άνδρες, μία γυναίκα και πέντε ανήλικα παιδιά. Από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι κυβερνήτης του σκάφους ήταν ο Πακιστανός που συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών