Ποιες αθλήτριες εντάσσονται στην κατηγορία στήριξης από τον ΣΕΓΑΣ

Τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών στίβου που εντάσσονται στην κατηγορία στήριξης και τις προεθνικές ομάδες επικύρωσε προχθές ο ΣΕΓΑΣ, στη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου.

Η ΕΠΑΣ συμπεριέλαβε στη σχετική λίστα 51 αθλητές και αθλήτριες που πραγματοποίησαν καλές εμφανίσεις τη χρονιά που πέρασε και αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάρκεια αυτής που ήδη ξεκίνησε.

Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν αθλητές τόσο της …πρώτης γραμμής, που για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να ενταχθούν σε μία από τις κατηγορίες σχεδιασμού, αλλά και νεαρότεροι που διαθέτουν το ταλέντο και την ικανότητα να διεκδικήσουν καλές εμφανίσεις στο μέλλον.

Η ομοσπονδία μέσα από την κατηγορία στήριξης έχει καταφέρει να ανοίξει την πόρτα της σε ακόμη περισσότερους αθλητές και αθλήτριες, που δεν κατάφεραν να ενταχθούν σε μία από τις τέσσερις - βασικές - κατηγορίες.

Παράλληλα η ΕΠΑΣ έχει επιτύχει την οικονομική στήριξη των αθλητών αυτών και έχει συμβάλει στην ομαλή προετοιμασίας τους. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως την χρονιά που ολοκληρώθηκε η ομοσπονδία διέθεσε στους αθλητές και τις αθλήτριες της κατηγορίας στήριξης 130.000 ευρώ. Ποσό που δείχνει πως, ακόμη και όσοι μένουν εκτός των κατηγοριών, δεν μένουν χωρίς την απαραίτητη οικονομική βοήθεια.

Βάσει του σχεδιασμού, λοιπόν, στην κατηγορία στήριξης όσον αφορά τα Δωδεκάνησα, εντάσσονται τρεις αθλήτριες του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009: η Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ), η Μαρία Γάτου (100μ.) και η Ράνια Ρεμπούλη (αποστάσεις) με σκοπό τη νέα χρονιά να σημειώσουν ακόμα σημαντικότερες επιδόσεις.

Το διοικητικό συμβούλιο επικύρωσε και τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών στις κατηγορίες Κ23, Κ20 και Κ18. Οι προεθνικές ομάδες είναι ανοικτές για καινούργιες εντάξεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους εφόσον πετύχει κάποιος αθλητής η αθλήτρια τα συγκεκριμένα κριτήρια.

Οι νέες εντάξεις στην κατηγορία των επίλεκτων θα αρχίσουν από την περίοδο του κλειστού στίβου (επίσημοι αγώνες η ημερίδες του ΣΕΓΑΣ). Από τα Δωδεκάνησα, η Μαρία Μαγκούλια από την Ένωση Καζώνη-Κάλυμνος 2000 είναι η μόνη αθλήτρια ενταγμένη στις προεθνικές ομάδες και συγκεκριμένα σ’ αυτή των νεανίδων για τη σφαιροβολία.