Στη Ρόδο ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γιώργος Στασινός θα ανοίξει την αυλαία του 2ου Συνεδρίου Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 21 και 22 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο Rodos Palace.

Κατόπιν επικοινωνίας μεταξύ του κ. Στασινού και του κ. Σκιαδόπουλου, επιβεβαιώθηκε η παρουσία του Προέδρου του ΤΕΕ. Άλλωστε, πριν από 3 μέρες αφίχθη στη Ρόδο ο Αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Νίκος Μήλης  ο οποίος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων συζήτησαν πολλές από τις λεπτομέρειες του Συνεδρίου.

Τόσο η παρουσία του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του ΤΕΕ στη Ρόδο, καταδεικνύει την έμπρακτη και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και την σημαντική στήριξη από πλευράς ΤΕΕ προς τις εργασίες του Συνεδρίου.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας θα προχωρήσει στην ανακοίνωση της πρωτοβουλίας του για τον νέο ψηφιακό χάρτη που θα διευκολύνει και θα συντομεύει στο μέγιστο επενδύσεις στον χώρο του τουρισμού, και όχι μόνο. 

Το ΤΕΕ προτείνει μία ολοκληρωμένη, θεσμικά θωρακισμένη και σύγχρονη λύση για τη δημιουργία ενός και μόνο ψηφιακού χάρτη, κοινού για όλη την δημόσια διοίκηση αλλά και τους πολίτες, με όλες τις «θεσμικές γραμμές», δηλαδή με όλα τα απαραίτητα για την αδειοδότηση κάθε είδους επένδυσης γεωχωρικών δεδομένων.

Στόχος είναι να μπορεί ο οποιοσδήποτε πολίτης, μηχανικός ή επενδυτής, από το σπίτι του ή το γραφείο του, με το πάτημα ενός κουμπιού στον υπολογιστή του, να πάρει ολοκληρωμένη, έγκυρη και θεσμικά ασφαλή πληροφορία, με ισχύ διοικητικής πράξης, για το τί επιτρέπεται, τί απαγορεύεται, με ποιους όρους και προϋποθέσεις, για να φτιάξει αυτό που τον ενδιαφέρει.

Να γνωρίζει δηλαδή με ένα κλικ στον ψηφιακό χάρτη την οικοδομική και ρυμοτομική γραμμή, τις δασικές εκτάσεις, τους αρχαιολογικούς χώρους, τη γραμμή αιγιαλού, τις προστατευόμενες περιοχές, τα ρέματα, τους όρους δόμησης και τις χρήσεις γης και όταν τελειώσει το Κτηματολόγιο τα όρια των οικοπέδων και το σύνολο των παραπάνω πληροφοριών να αποτελεί μια, μοναδική διοικητική πράξη σύμφωνα με την οποία θα εκδίδονται οι απαραίτητες άδειες.

Ο κ. Σκιαδόπουλος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι να θεσμοθετηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού, που θα καθοδηγήσει αυτές τις 2 έννοιες να εξελίσσονται παράλληλα και σε άμεση διάδραση μεταξύ τους. Στόχος είναι τα αποτελέσματα των Συνεδρίων να είναι τόσο σημαντικά, ώστε να προσελκύουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών (Αρχιτέκτονες, Ξενοδόχους και γενικότερα επαγγελματίες του Τουρισμού και του Σχεδιασμού) από όλον τον πλανήτη.

Το 1ο Συνέδριο είχε συνδιοργανωθεί τον Οκτώβριο του 2015 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, προσελκύοντας 450 συνέδρους. Η είσοδος θα είναι και φέτος ελεύθερη για το κοινό.
 

Το 2ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού
Θα πραγματοποιηθεί υπό την ΑΙΓΙΔΑ:
• Υπουργείου Τουρισμού,
• Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ),
• Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ),
• Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA),
• Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ).

Αποτελεί ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ μεταξύ:
• Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, 
• Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,
• Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου,
• Πανεπιστημίου Αιγαίου,
• Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου,
• Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Την επιμέλεια του Συνεδρίου έχουν αναλάβει οι κ. Γιώργος Σκιαδόπουλος, κ. Γιάννης Γλυνός, κ. Χαρούλα Γιασιράνη, κ. Βασίλης Μπαρτζώκας, κ. Γιώργος Περνάρης, κ. Αναστασία Μαργιέ, κ. Νίκος Παπαγρηγορίου και κ. Γιάννης Ματσαμάς. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί μέσα στα πλαίσια του Οκτωβρίου, που έχει ανακηρυχτεί με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου και τη στήριξη πολλών φορέων ως «Μήνας Αρχιτεκτονικής, Πολιτισμού και Τουρισμού».