Χ. Κόκκινος: «Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. θα επιφέρει μεγάλο "πλήγμα" στην νησιωτική κοινωνία»

Χ. Κόκκινος: «Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. θα επιφέρει μεγάλο "πλήγμα" στην νησιωτική κοινωνία»

Χ. Κόκκινος: «Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. θα επιφέρει μεγάλο "πλήγμα" στην νησιωτική κοινωνία»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 65 ΦΟΡΕΣ

Με αφορμή ερωτήματα εκπροσωπών των Μ.Μ.Ε. και μεταφέροντας τις δίκαιες αντιδράσεις των κατοίκων της περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου για την επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου από την 1η Ιανουαρίου του 2018 ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκάνησου κ Χαράλαμπος Κόκκινος επισήμανε τα εξής:

Η προγραμματισμένη από 1η Ιανουαρίου 2018 (δηλαδή σε λιγότερο από δυόμιση μήνες από σήμερα) κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. θα επιφέρει μεγάλο «πλήγμα» στην νησιωτική κοινωνία μας. Η εφαρμογή μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στήριζε την επιχειρηματικότητα και την εργασία και μείωνε το κόστος ζωής των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών μας. Η κατάργηση τους θα οδηγήσει σε καλπασμό της ακρίβειας και αποτελεί εχθρική πράξη για την νησιωτικότητα.

Η εφαρμογή του άδικου μέτρου της κατάργησης τους, που ψήφισαν πριν από 1,5 έτος η κυβέρνηση με απαίτηση των δανειστών και ανεστάλη για ένα (1) έτος σε αρκετά από τα νησιά μας λόγω του προσφυγικού προβλήματος και η νέα προσπάθεια εφαρμογής τους δημιουργεί οργή στους κατοίκους της περιοχής μας.

Αφενός το μεταναστευτικό πρόβλημα συνεχίζεται (άρα η κυβέρνηση κακώς προσανατολίζεται να επιφέρει αυξημένο Φ.Π.Α. στα νησιά μας) και αφετέρου δεν αποδίδει εισπρακτικά τα αναμενόμενα για το κράτος και είναι αντιαναπτυξιακό και αντιλαϊκό μέτρο για την κοινωνία μας.

Στα πλαίσια των νησιωτικών πολιτικών (που δεν είναι αφηρημένη έννοια ) και μεταφέροντας το δίκαιο αίτημα της κοινωνίας μας, καλώ την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας και να στηρίξει με αποτελεσματικές νησιωτικές πολιτικές το Αιγαίο μας. Οι ακρίτες μας -που φυλάνε Θερμοπύλες-ζητούν κίνητρα και στήριξη, όχι διωγμούς και φορομπηχτικές πολιτικές.

Διαβάστε ακόμη

Σε 160 ανέρχονται μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection