Χ. Κόκκινος: «Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. θα επιφέρει μεγάλο "πλήγμα" στην νησιωτική κοινωνία»

Με αφορμή ερωτήματα εκπροσωπών των Μ.Μ.Ε. και μεταφέροντας τις δίκαιες αντιδράσεις των κατοίκων της περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου για την επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου από την 1η Ιανουαρίου του 2018 ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκάνησου κ Χαράλαμπος Κόκκινος επισήμανε τα εξής:

Η προγραμματισμένη από 1η Ιανουαρίου 2018 (δηλαδή σε λιγότερο από δυόμιση μήνες από σήμερα) κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. θα επιφέρει μεγάλο «πλήγμα» στην νησιωτική κοινωνία μας. Η εφαρμογή μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στήριζε την επιχειρηματικότητα και την εργασία και μείωνε το κόστος ζωής των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών μας. Η κατάργηση τους θα οδηγήσει σε καλπασμό της ακρίβειας και αποτελεί εχθρική πράξη για την νησιωτικότητα.

Η εφαρμογή του άδικου μέτρου της κατάργησης τους, που ψήφισαν πριν από 1,5 έτος η κυβέρνηση με απαίτηση των δανειστών και ανεστάλη για ένα (1) έτος σε αρκετά από τα νησιά μας λόγω του προσφυγικού προβλήματος και η νέα προσπάθεια εφαρμογής τους δημιουργεί οργή στους κατοίκους της περιοχής μας.

Αφενός το μεταναστευτικό πρόβλημα συνεχίζεται (άρα η κυβέρνηση κακώς προσανατολίζεται να επιφέρει αυξημένο Φ.Π.Α. στα νησιά μας) και αφετέρου δεν αποδίδει εισπρακτικά τα αναμενόμενα για το κράτος και είναι αντιαναπτυξιακό και αντιλαϊκό μέτρο για την κοινωνία μας.

Στα πλαίσια των νησιωτικών πολιτικών (που δεν είναι αφηρημένη έννοια ) και μεταφέροντας το δίκαιο αίτημα της κοινωνίας μας, καλώ την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας και να στηρίξει με αποτελεσματικές νησιωτικές πολιτικές το Αιγαίο μας. Οι ακρίτες μας -που φυλάνε Θερμοπύλες-ζητούν κίνητρα και στήριξη, όχι διωγμούς και φορομπηχτικές πολιτικές.