Ενοχλημένος ο Περιφερειάρχης για την στάση της ΔΕΥΑΡ

Επικριτικός εμφανίστηκε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος αναφορικά με τη στάση της ΔΕΥΑΡ, για την άρνησή της να υποδεχτεί το προϊόν πλύσης από τα ελαιοτριβεία στις εγκαταστάσεις ,έτσι όπως εκφράστηκε από το γενικό διευθυντή της Μανώλη Διακομανώλη.  

Μάλιστα ο περιφερειάρχης δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι αυτή η άρνηση εκφράστηκε κατά τη θητεία της παρούσας περιφερειακής αρχής και όχι της προηγούμενης, καθώς τότε το νερό της πλύσης του καρπού και των μηχανών των ελαιοτριβείων διοχετευόταν χωρίς πρόβλημα στις εγκαταστάσεις της.

Όσο για το έγγραφο με το οποίο εκφράζει αυτή την άρνηση η ΔΕΥΑΡ μέσω του κ. Διακομανώλη και με το οποίο επιτίθεται επίσης κατά του προϊσταμένου του τμήματος βιομηχανίας της περιφέρειας Γιάννη Γιαννά κατηγορώντας τον για παρεμβάσεις στη λειτουργία της επιχείρησης, ο περιφερειάρχης το χαρακτήρισε προσωπικό ψυχογράφημα με προσβλητικό περιεχόμενο.

Ειδικότερα ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε επί του θέματος τα εξής: «Το έγγραφο δεν έχει καν υπηρεσιακό ύφος. Νομίζω ότι είναι περισσότερο ένα προσωπικό… ψυχογράφημα. Είναι πολύ προσβλητικό και ανακριβές το περιεχόμενό του και αγγίζει τα όρια της συκοφαντίας ίσως να τα ξεπερνά κιόλας…

Δεν είναι πρώτη φορά που μας εκπλήσσει η ΔΕΥΑΡ. Μας εκπλήσσει αρνητικά και δεν είναι η πρώτη φορά. Μία γενική, πολιτική παρατήρηση θα κάνω: μέχρι τις 31 Αυγούστου 2014, με περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και αντιπεριφερειάρχη Φώτη Χατζηδιάκο η ΔΕΥΑΡ έπαιρνε όλα αυτά που σήμερα τα χαρακτηρίζει απόβλητα χωρίς να έχει να κάνει καμία απολύτως παρατήρηση.

Από τη μέρα που αναλάβαμε εμείς η ΔΕΥΑΡ έχει ανακαλύψει πράγματα απίθανα, προκειμένου να μην παραλαμβάνει τα απόβλητα. Φτάνει η ελαιουργική περίοδος και έχουμε δώσει πολύ μεγάλη μάχη ως περιφέρεια για να ανοίξουν τα ελαιοτριβεία και είμαστε ίσως η μοναδική περιοχή της Ελλάδας που έχουμε το 50% των ελαιοτριβείων μας αδειοδοτημένα με νόμιμες άδειες.

Υπάρχει ένας αριθμός ελαιοτριβείων που είναι εγκλωβισμένα λόγω της άρνησης της ΔΕΥΑΡ. Το ξαναλέω ότι με περιφερειάρχη Μαχαιρίδη το υγρό από τα ελαιοτριβεία ήταν… άκακο, διαφανές νερό.

Χωρίς να αλλάξει τίποτα άλλο παρά μόνο ο περιφερειάρχης, αυτό το μέχρι τότε άκακο νερό έγινε… απόβλητο. Αυτό μόνο στο μυαλό άρρωστων ανθρώπων μπορεί να παίζει ως ενδεχόμενο».