Ένας περίπατος στον Προμαχώνα της Καλής Θέας

Τελετή βράβευσης του Έργου Αποκατάστασης-Ανάδειξης του Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου, διοργανώνουν το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου διήμερο εκδηλώσεων για την απόδοση του Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στο κοινό, με αφορμή την βράβευση του έργου αποκατάστασης-ανάδειξης του με το σημαντικό βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτιστική κληρονομιά / Βραβείο Europa Nostra 2017.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Σάββατο 21 Οκτωβρίου
10.00 π.μ
• Ξενάγηση στα αποκατεστημένα μνημεία της μεσαιωνικής πόλης από τους μελετητές και τους επιβλέποντες των έργων με αφετηρία τον χώρο προ της κύριας εισόδου του Παλατιού.

18:00-19:30
Κεντρική εκδήλωση της πανελλαδικής δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα "Περιβάλλον και Πολιτισμός - Πνοές Ανέμων», στον Προμαχώνα του Παλατιού του Mεγάλου Mαγίστρου.

• Εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο: "Όσα κινεί ο άνεμος. Ανεμόμυλοι και Ανεμαντλίες της Δωδεκανήσου" και προβολή βίντεο "Τα φτερά της Πάτμου", στην αποκατεστημένη υπόγεια "στοά της πυροβολαρχίας".

20:00
• Μουσική εκδήλωση στο Παλάτι του Mεγάλου Mαγίστρου.

Κυριακή 22 Οκτωβρίου
Στον Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης του έργου αποκατάστασης - ανάδειξής του από την EU/Europa Nostra, που περιλαμβάνει:

12.00-14:00
•Περιήγηση στους αποκατεστημένους χώρους του "προμαχώνα της καλής θέας" με τους μελετητές και επιβλέποντες του έργου

• Σύντομοι χαιρετισμοί των εκπροσώπων της Europa Nostra, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Επιστημονικής Επιτροπής Μνημείων Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου

• Αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλάκας της Europa Nostra

• Παρουσίαση των ενημερωτικών βίντεο, των πολυμεσικών προγραμμάτων εικονικής περιήγησης σε επιλεγμένα μνημεία και της έκδοσης "Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου. Έργα Αποκατάστασης 2011-2016"