Ελεύθερος με όρους για τα 103 γραμμάρια κοκαΐνης

Ελεύθερος με όρους για τα 103 γραμμάρια κοκαΐνης

Ελεύθερος με όρους για τα 103 γραμμάρια κοκαΐνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1004 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 24χρονος αλλοδαπός από την Αλβανία που συνελήφθη από Λιμενικούς και Τελωνειακούς έχοντας στο εσώρουχο και στις τσέπες του παντελονιού του ποσότητα 104 γραμ. κοκαΐνης.


Σε βάρος του αλλοδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το μεσημέρι συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κ. Ειρήνη Κατοίκα προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος είπε ότι διαμένει στο νησί μας τον τελευταίο χρόνο και εργάζεται στη Νότια Ρόδο. Είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και κάνει χρήση είτε ηρωίνης είτε κοκαΐνης. Για να διευθετήσει έγγραφα που έπρεπε ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και εκεί συνάντησε άγνωστο άτομο με τον οποίο έπιασαν την κουβέντα.

Ο άνδρας αυτός του ζήτησε να κάνει μία μεταφορά 110 γραμμαρίων κοκαΐνης στη Ρόδο με αντάλλαγμα να του δώσει 10 γραμμάρια. Ο 24χρονος δέχτηκε και δήλωσε ότι μέρος της ποσότητας βρέθηκε σε διαφορετική συσκευασία επάνω του κατά τον έλεγχο που του έγινε διότι είχε ήδη κάνει χρήση μέσα στο πλοίο.



Ο 24χρονος επεσήμανε ότι συνεργάστηκε με τις διωκτικές αρχές και δεν αποδέχτηκε τα όσα φέρεται να δήλωσε προανακριτικά στους λιμενικούς λέγοντας πως τα ονόματα που ανέφερε ήταν γνωστών του και όχι ατόμων που είχαν συνεργασία μαζί του.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 24χρονος αφέθηκε ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Για τον 24χρονο αλλοδαπό, όλα ξεκίνησαν στις 18 Οκτωβρίου 2017 το πρωί κατά τον κατάπλου του πλοίου από τον Πειραιά. Στο πλαίσιο των καθιερωμένων ελέγχων που διενεργεί το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου εντοπίστηκε ο 24χρονος αλλοδαπός και σε έρευνα που του έγινε, με τη συνδρομή κλιμακίου Κ-9 και στελεχών του Τελωνείου Ρόδου, βρέθηκαν εντός της τσέπης του παντελονιού του 24χρονου, μία (01) χάρτινη συσκευασία με ποσότητα κοκαΐνης συνολικού μικτού βάρους 1,1 γραμμαρίων και εντός του εσωρούχου του μια (01) νάιλον συσκευασία με ποσότητα κοκαΐνης συνολικού μικτού βάρους 103 γραμμαρίων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες, ενώ σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου όπου και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του.

Διαβάστε ακόμη

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά