Αλλαγή προκήρυξης σε έφηβους και νεανίδες

Αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινάει το πρωτάθλημα τόσο των εφήβων όσο και των νεανίδων και η Τοπική Επιτροπή, εξετάζοντας αιτήματα που είχαν κατατεθεί, αποφάσισε να διαφοροποιήσει τις προκηρύξεις της όσον αφορά στο άρθρο με το δικαίωμα συμμετοχής αθλητών –τριών.

Αρχικά, στους έφηβους επιτρεπόταν η συμμετοχή αθλητών γεννημένων τα έτη 2000 και 2001 συν τεσσάρων αθλητών γεννημένων το 2002 και νεότερων. Επίσης, στις νεανίδες, μπορούσαν να παίξουν αθλήτριες γεννημένες τα έτη 2000 και 2001 αλλά και πέντε κορίτσια γεννημένα το 2002 και νεότερα.

Σύμφωνα με την τροποποίηση της προκήρυξης, ο αριθμός των νεαρότερων αθλητών και αθλητριών (δηλαδή παίδων και κορασίδων) αυξήθηκε στους έξι ωστόσο όποια ομάδα κατακτήσει το πρωτάθλημα και παίξει στα προκριματικά του πανελλήνιου πρωταθλήματος την προσεχή άνοιξη θ’ αναγκαστεί να εναρμονιστεί με τη γενική προκήρυξη της Ομοσπονδίας, που αναφέρει μόνο τέσσερις παίδες στο εφηβικό και πέντε κορασίδες στο νεανίδων.

Η απόφαση: «Για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, στα πρωταθλήματα Εφήβων και Νεανίδων μπορούν να πάρουν μέρος και μέχρι έξι (6) αθλητές και αθλήτριες αντίστοιχα γεννηθέντες και γεννηθείσες το έτος 2002 και νεότεροι-ρες.

Από την αγωνιστική περίοδο  2018-2019 και μετά θα ισχύουν όσα θα προβλέπονται στη Γενική Προκήρυξη της ΕΟΚ».