Την ερχόμενη Κυριακή  το «Ocean Lava»

Την ερχόμενη Κυριακή θα διεξαχθεί από τον Απόλλωνα Ρόδου με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη στήριξη του Δήμου Ρόδου η τριαθλητική διοργάνωση «Ocean Lava».

O αγώνας θα ξεκινήσει  νωρίς τα χαράματα με τις  απίστευτες  προσπάθειες των δεκάδων εθελοντών που θα φροντίσουν  για την ασφάλεια ,την τροφοδοσία, τη χρονομέτρηση και την περιφρούρηση του αγωνιστικού πεδίου. 
Στις 8 πμ θα   ξεκινήσει αυτή η γιορτή του τριάθλου με την έπαρση της κυανόλευκης υπό τους ήχους της  στρατιωτικής μπάντας και την παρουσία του τιμητικού στρατιωτικού αγήματος .

Στις 8.30 ακριβώς, περισσότεροι από 150 αθλητές  θα κολυμπήσουν  στη μαγευτική παραλία του «Έλλη» 1,9χλμ. Το τρίαθλο  είναι εντυπωσιακό και κρατάει ζωηρό το ενδιαφέρον των θεατών και στα  τρία σκέλη του αγώνα.  Αμέσως  μετά το κολύμπι ο αθλητής τρέχοντας πάει στη ζώνη αλλαγής, βγάζει γυαλάκια, σκουφάκι, φόρμα κολυμπιού, αλλάζει ρούχα, βάζει κράνος, ειδικά παπούτσια και φεύγει για ποδηλασία. 

Η ποδηλατική διαδρομή περνάει από το «Έλλη», παραλιακά προς  Καζίνο- Κρητικά,  με αναστροφή στη Φανερωμένη και επιστροφή  εμπρός από το ιστορικό κέντρο της πόλης  μας προς το κεντρικό λιμάνι, περιμετρικά του Μεσαιωνικού Κάστρου,  έχοντας κατεύθυνση στον περιφερειακό έως το ύψος του εμπορικού συγκροτήματος Παλιούρη. Στη συνέχεια θα γίνει η αναστροφή και επανάληψη του ίδιου κύκλου 5 φορές  επί 18χλμ, ολοκληρώνοντας την απόσταση των  90χλμ.  

Αφού  τελειώσει το ποδήλατο, ο αθλητής  το αφήνει   στη ζώνη  αλλαγής, βγάζει κράνος, φοράει τα δρομικά παπούτσια και  ξεκινάει το τρέξιμο πίσω από τον ιερό ναό Ευαγγελισμού προς  Μανδράκι  κι από  κει μέσα  από το λιμενοβραχίονα  των Μύλων, φτάνει στο θηλυκό ελαφάκι για  να  κάνει αναστροφή και να  φτάσει και πάλι στη ζώνη αλλαγής. Από κει, πάει παραλιακά κάτω από τη σκιά του Ξενοδοχείου ΡΟΔΟΝ έως  το άγαλμα του Διαγόρα όπου και θα κάνει νέα αναστροφή. Ο κάθε  αθλητής θα επαναλάβει 4 φορές αυτό τον κύκλο των 5.250μ. για να συμπληρώσει μαζί με τα τελευταία 100μ. έως την αψίδα του τερματισμού.  

Το πρόγραμμα του αγώνα:
Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

13:30 Προπόνηση κολύμβησης
Γνωριμία με την διαδρομή κολύμβησης.

14:00 Προπόνηση ποδηλάτου
Γνωριμία της διαδρομής ποδηλάτου και τρεξίματος του αγώνα.

14:30 Προπόνηση τρεξίματος
Γνωριμία της διαδρομής τρεξίματος του αγώνα.
15:00 έως 16:15 Check – In / Παραλαβή Υλικών

Όσοι αθλητές επιθυμούν τοποθετούν το ποδήλατό τους στη Ζώνη Αλλαγής. Θα υπάρχει φύλαξη από εταιρεία security κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Παραλαβή υλικών και chrono-tags από τους αθλητές και υπογραφή της αίτησης αποποίησης ευθύνης. Στο περίπτερο της Ocean Lava στη Ζώνη Αλλαγής.

Η παράδοση των υλικών και των chrono-tags στους αθλητές θα συνεχιστεί από 16:30 έως 18:00 στο ξενοδοχείο Plaza.
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Καμία παράδοση υλικού δεν θα γίνει το πρωί του αγώνα !!!
16:30 έως 18:00 – Παραλαβή Υλικών
Η παράδοση των υλικών και των chrono-tags στο ξενοδοχείο Plaza.

18:00 Τεχνικό Συνέδριο
Τεχνική ενημέρωση των τριαθλητών για τις διαδρομές και τους κανονισμούς του αγώνα στο ξενοδοχείο Plaza. Ομιλίες από τους Χατζηνικόλα Νίκο – Γαρέφη Χρήστο.
19:30 Pasta Party

Αμέσως μετά το τέλος του τεχνικού συνεδρίου ακολουθεί το Pasta Party, όπου μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές και εθελοντές.
Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017
06:30 Άνοιγμα Ζώνης Αλλαγής

Οι αθλητές πρέπει να ετοιμάσουν τα ποδήλατα και τον εξοπλισμό τους. Η είσοδος στη Ζώνης Αλλαγής επιτρέπεται μόνο εφόσον το ποδήλατο και το κράνος κάθε του αθλητή έχουν σωστά τοποθετημένα πάνω τους τα αυτοκόλλητα με το νούμερο του αθλητή.

07:45 Κλείσιμο Ζώνης Αλλαγής
Στις 07:45, η Ζώνη Αλλαγής κλείνει και οι αθλητές μεταβαίνουν στην παραλία.

08:00 Εθνικός Ύμνος, Τελετή Σημαίας – Προθέρμανση Κολύμβησης
Οι αθλητές προθερμαίνονται για 10 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.

08:20 Τέλος Προθέρμανσης
Όλοι οι αθλητές οφείλουν να έχουν τελειώσει το ζέσταμα.

08:30 Εκκίνηση Αγώνα
Στις 08:30, ο αγώνας ξεκινά με το σκέλος της κολύμβησης.
16:00 Ολοκλήρωση Αγώνα

Μέχρι τις 16:00, όλοι οι αθλητές πρέπει να έχουν περάσει τη γραμμή του τερματισμού, ώστε ο τερματισμός τους να θεωρηθεί έγκυρος. Τα επιμέρους χρονικά όρια είναι τα ακόλουθα:
• Swim: 1 ώρα 15 λεπτά από την εκκίνηση
• Swim & Bike: 5 ώρες 15 λεπτά από την εκκίνηση (13:45)
• Swim & Bike & Run: 7 ώρες 30 λεπτά από την εκκίνηση (16:00)
15:30 Απονομές αρχίζουν με τον τερματισμό των τελευταίων αθλητών

Μετάλλια θα δοθούν στους νικητές του αγώνα, στους νικητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας και στους αθλητές που κατάφεραν να τερματίσουν μέσα στα χρονικά όρια.
(T-Shirts Τερματισμού την προηγούμενη μαζί με το υλικό)