Την Δευτέρα το τελευταίο αντίο στο Νικήτα Οικονόμου

Στη μία το μεσημέρι της  Δευτέρας, στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Ρόδου  θα γίνει η κηδεία του δημοσιογράφου Νικήτα Οικονόμου, ο οποίος απεβίωσε  σε ηλικία 56 ετών, σε νοσοκομείο των Αθηνών, όπου νοσηλεύονταν τις τελευταίες εβδομάδες, με σοβαρή λοίμωξη που υπέστη από τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Νικήτας Οικονόμου, είχε καταγωγή από την Κάλυμνο. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος και είχε πολυετή προσφορά μέσα από ραδιοφωνικές εκπομπές και τοπικές εφημερίδες, ενώ επί σειρά ετών ήταν επικεφαλής του γραφείου τύπου της Νομαρχίας Δωδεκανήσου και μετέπειτα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο πλευρό του Γιάννη Μαχαιρίδη.
Ο Νικήτας Οικονόμου, είχε εξαιρετικές σπουδές στις ΗΠΑ ενώ διακρίνονταν για το γεγονός ότι έλεγε, έγραφε και εξέφραζε πάντα την άποψή του, ευθέως, χωρίς περιστροφές και με την ανάλογη καυστικότητα που απαιτούνταν κάθε φορά.

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιώργου Χατζημάρκου
Σε συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου αναφέρεται:
«Ο πρόωρος χαμός του Νικήτα Οικονόμου, αφήνει φτωχότερο το δημοσιογραφικό κόσμο  της Δωδεκανήσου. 
Εκφράζω τα συλλυπητήριά  μου στην οικογένεια και τους oικείους του. 
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Γιώργος Χατζημάρκος».
Ψήφισμα για τον πρόωρο χαμό του Νικήτα Οικονόμου εξέδωσε και η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου. Στο ψήφισμα αναφέρεται:
«Φίλε και συμπατριώτη μας Νικήτα…
 Όπου είναι βαθύς ο πόνος, τα λόγια είναι περιττά. Αρμόζει μόνο η εύγλωττη σιωπή και η προσευχή. Εμείς όλοι, οι συμπατριώτες σου Καλύμνιοι της Ρόδου, προσευχόμαστε στον Κύριο, το Νικητή του θανάτου, να παρηγορήσει την οικογένειά σου και να είναι αιωνία η μνήμη σου. Καλό ταξίδι...

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Μαρία Δ. Βάλλα».