Απάντηση από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ στην Περιφέρεια

Απάντηση στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, για το επίμαχο υπηρεσιακό έγγραφο που εστάλη από τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΡ κ. Μανώλη Διακομανώλη προς τον κ. Γιάννη Γιαννά για τη διάθεση των αποβλήτων των ελαιοτριβείων, έδωσε χθες μέσω του Παλμού ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης επισημαίνοντας πως το έγγραφο είχε καθαρά υπηρεσιακό χαρακτήρα και κακώς ανέβηκαν οι τόνοι από πλευράς της Περιφέρειας, καθώς το ύφος της επιστολής δεν ήταν σε καμία περίπτωση μεμπτό. 

«Ο Βιολογικός καθαρισμός της Ρόδου, δεν είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να τινάξει στον αέρα τη λειτουργία του και να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα από την πόλη της Ρόδου μέχρι τον Αρχάγγελο», σημείωσε ο κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης.

Όπως είπε, το έγγραφο ήταν απαντητικό σε δύο επιστολές της Περιφέρειας που προηγήθηκαν, επεσήμανε ότι οι σχέσεις μεταξύ των κ. Διακομανώλη και Γιαννά είναι άριστες και δεν υπήρχε κανένας λόγος να δημιουργηθεί όλο αυτό το ζήτημα. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ επεσήμανε επιπλέον ότι αυτό που προέχει είναι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, καθώς κάποιοι ελαιοτριβείς επικαλούνται ψευδώς τη σύμφωνη γνώμη της ΔΕΥΑΡ για την εναπόθεση των λυμάτων βάζοντας μάλιστα πλαστή σφραγίδα στα δελτία αποστολής.

«Η ΔΕΥΑΡ βρέθηκε μπλεγμένη χωρίς να έχει καμία απολύτως σχέση. Το ύφος της δισέλιδης επιστολής δεν έχει τίποτα», τόνισε ο κ. Μανωλάκης δηλώνοντας επιπλέον πως καλό θα ήταν κάποιοι να βρουν λύσεις και να μην στέκονται σε θέματα που δεν υπάρχουν.