Τα «Kids Athletics» στη Λέρο

Μεγάλη είναι η αναπτυξιακή προσπάθεια από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου τα τελευταία χρόνια αλλά η συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία την κάνει να φαντάζει σημαντικότερη, ειδικά σε νησιά όπως η Λέρος. 

Την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο συνολικά 220 παιδιά από τέσσερα σχολεία συμμετείχαν στα «Kids Athletics» και σημείωσαν το πρώτο τους βήμα για τη γνωριμία ουσιαστικά με το στίβο. Ο ΓΣΝ Λέρου έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε να διεξαχθούν αυτά τα παιχνίδια από την IAAF προκειμένου όσο γίνεται περισσότερα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό γενικότερα. Η ανακοίνωση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου για την παραπάνω κίνηση:  

«Την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου διεξήχθησαν στο νησί της Λέρου, τα παιχνίδια στίβου ''kids athletics'' της IAAF με διοργανωτή τον ΓΣΝ Λέρου σε συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία στο Λακκί, την Αγιά Μαρίνα, τα Άλιντα, και τον Ξηρόκαμπο. 

Συνολικά 220 παιδιά έλαβαν μέρος και από τα τέσσερα σχολεία (Δ'-Ε'-ΣΤ' τάξη) και είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα αγωνίσματα του στίβου μέσα από το παιχνίδι. Με αυτή την όμορφη παιδαγωγική προσέγγιση στον αθλητισμό και συγκεκριμένα το στίβο, είχαν τη δυνατότητα να αναδείξουν το ταλέντο τους, μαθαίνοντας παράλληλα να αγωνίζονται με ομαδικό πνεύμα και συνεργασία. 

Πολλά μπράβο αξίζουν στον πρόεδρο του ΓΣΝ Λέρου, κ. Αντώνιο Μπίλλη, καθώς και στο ΔΣ. του συλλόγου, τους προπονητές/γυμναστές κ. Νικόλαο Ροδάτη και Παναγιώτα Ντούσα. Σημαντική ήταν η στήριξη από την κ. Χρυσοβαλάντω Ρεμπούλη και τον κ. Αναστάσιο Νταλλαρή. 

Τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά τους διευθυντές, τους δάσκαλους και τα μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για τη στήριξη και την προσπάθεια τους, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία αύτη η όμορφη διοργάνωση, η οποία θα φέρει πολλά παιδιά στην αγκαλιά του κλασικού αθλητισμού της Λέρου».