Ελεύθερος με όρους αφέθηκε για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της μητέρας του

Ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 28χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 48χρονης μητέρας του.

Ο 28χρονος συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Μανώλη Βλάχο, ισχυρίστηκε ότι το περιστατικό τραυματισμού της με αεροβόλο όπλο οφείλεται σε ατύχημα, και ζήτησε να τεθεί σε πρόγραμμα παρακολούθησης σε κέντρο απεξάρτησης αλκοολικών.

Όπως είναι γνωστό, όλα έγιναν περίπου στις 6.15 το απόγευμα στις 19 Οκτωβρίου 2017 στο σπίτι όπου διαμένει ο 28χρονος μαζί με τη μητέρα του. Αεροβόλο όπλο το οποίο φέρεται να κρατούσε ο 28χρονος χτύπησε την μητέρα του με αποτέλεσμα το τραυματισμό της και τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Ο 28χρονος συνελήφθη σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και χθες μαζί με το δικηγόρο του κ. Βλάχο προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος τόνισε μεταξύ άλλων πως όχι μόνο αρνείται τα όσα του καταλογίζονται αλλά ουδέποτε έγινε κάτι από όλα αυτά από εκείνον.

Ειδικότερα ο ίδιος δήλωσε ότι είναι πολύ δεμένος και έχει άριστες σχέσεις με τη μητέρα του με την οποία διέμεναν και συνεχίζουν να διαμένουν μαζί. Το απόγευμα της ημέρας εκείνης, ο 28χρονος είπε ότι βρίσκονταν στο δωμάτιο του και είχαν μία συζήτηση με τη μητέρα του η οποία κατέληξε σε διαφωνία, για ένα ταξίδι που προτίθεται να κάνει μαζί με την κοπέλα και φίλους του.

Σε αυτό το ταξίδι η μητέρα του δεν ήθελε να πάει καθώς φοβόταν ότι πιθανώς να αρχίσει να πίνει και πάλι μια και έχει πρόβλημα αλκοολισμού. Τελειώνοντας τη συζήτηση η 48χρονη κινήθηκε να βγει έξω από αυτό και ο 28χρονος έπιασε το αεροβόλο όπλο που κατέχει νόμιμα (είναι και μέλος συλλόγου) για να το καθαρίσει θεωρώντας ότι δεν έχει σκάγι μέσα.

Όμως καθώς πάτησε τη σκανδάλη, το όπλο εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα το ένα και ξεχασμένο σκάγι που υπήρχε μέσα σε αυτό κατευθύνθηκε καταρχήν στην ντουλάπα του δωματίου του και εν συνεχεία εξοστρακίστηκε και χτύπησε τη μητέρα του που την ώρα εκείνη έβγαινε από το δωμάτιο.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ουδεμία πρόθεση για όλα αυτά είχε και μάλιστα ο ίδιος κάλεσε το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε η 48χρονη στο νοσοκομείο.

 Ο 28χρονος τόνισε ότι είναι αγαπημένοι ως οικογένεια και με τη μητέρα του έχουν άριστες σχέσεις και πως το μόνο του θέμα είναι το πρόβλημα αλκοολισμού που αντιμετωπίζει.

Για το λόγο αυτό και ο συνήγορος του ζήτησε να ενταχθεί στο πρόγραμμα ανώνυμων αλκοολικών, αίτημα που έγινε δεκτό με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, ενώ του τέθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.