Η «Ληστεία ονείρων» της Καίτης Καπαδάκη-Σπύρου παρουσιάζεται στο «Δέντρο»

"ΛΗΣΤΕΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ" είναι ο τίτλος της νέας ποιητικής συλλογής της εκπαιδευτικού και λογοτέχνιδας κ. Καίτης Καπαδάκη - Σπύρου που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες.

Η  νέα λογοτεχνική κατάθεση της κ. Σπύρου θα παρουσιαστεί στο βιβλιοπωλείο ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ.  με διοργανωτές τον Σύλλογο Πατμίων Ρόδου Ο ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ και το Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων ΔΥ. Για τη συγγραφέα και το βιβλίο θα μιλήσουν η Φιλόλογος Χάρις Κόντου, ο δημοσιογράφος Αριστείδης Μιαούλης και ο ποιητής και συγγραφέας Γιάννης Νιωτάκης. 

Η Καίτη Καπαδάκη-  Σπύρου στην πολύχρονη τριβή της με τον γραπτό λόγο πέτυχε να εντοπίσει την φλέβα της πορείας που θα ακολουθεί από ένα σημείο και πέρα η πέννα της  συνδυάζοντας το στίχο και την λογοτεχνία με τόνους που παραπέμπουν στις  νότες της μουσικής. Αξιοποιεί τον αυθορμητισμό της , κάτι που της δίνει το δικαίωμα και αυτό το είδος της γραφής, την ποίηση, για να ζωντανέψει εικόνες οικείες.

Η κ. Καίτη Καπαδάκη - Σπύρου, γεννήθηκε στη Σκάλα της  Πάτμου. Είναι εκπαιδευτικός και κατοικεί στη Ρόδο. Είναι μέλος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, της  Πανελλήνιας ΄Ενωσης Λογοτεχνών και της Λογοτεχνικής Συντροφιάς Εκπαιδευτικών. Έχει δε τιμηθεί με πολλές διακρίσεις και βραβεία στους Δελφούς, στον Παρνασσό και το Πνευματικό Κέντρο Αθηνών.
 


'Εχει εκδόσει τα εξής βιβλία:
"Ταξίδι στ' όνειρο". Ποίηση. 1988 (Δεύτερη έκδοση 2003).
"Δρόμοι του φεγγαριού". Ποίηση. 1990 (Δεύτερη έκδοση 2003)
"Ποιός είσαι;". Ποίηση. 1992.
" Στον απόηχο της καμπάνας". Πεζό. 1994
"Αρχόντισσα, κυρά της Πάτμου". Πεζό. 1997
"Στα σταυροδρόμια του Νότου". Πεζό. 2000
"Ανατολές χωρίς ξημέρωμα". Πεζό.2006
"Στα γεφύρια του ήλιου και της θάλασσας". Πεζό.2009.
"Το νυφικό της Θάλειας". Πεζό 2013
και τώρα τη "Ληστεία ονείρων", ποίηση 2017.

Η ποίηση και η γραφή της κ. Καίτης Καπαδάκη - Σπύρου πλούσια σε λυρικά στοιχεία και συναισθηματική φόρτιση, εκφράζει τις αγωνίες του καιρού μας και τους οραματισμούς του σύγχρονου ανθρώπου, με ειλικρίνεια και με διακριτική πρόθεση να μετατρέψει το λόγο σε μήνυμα αγάπης και σε προβολή ηθικών αξιών.