Μικροί και μεγάλοι παίζουν τένις

Ετήσιο γεγονός μεγάλης συμμετοχής έχει γίνει τα τελευταία χρόνια το τουρνουά - εκδρομή του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης με το ιστορικό όνομα «Προφήτης Ηλίας».

Όνομα που παρέμεινε από τη δεκαετία του ‘70 καθώς το τουρνουά γινόταν στο Ξενοδοχείο Έλαφος στον Προφήτη Ηλία και πλέον άλλαξε προορισμό αφού τα 60 δωμάτια των συμμετεχόντων δεν θα μπορούσαν να βρεθούν, παρόλη τη μαγεία του αρχικού προορισμού.

Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, μέλη, αθλητές των ακαδημιών, αθλητές από τα γκρουπ ενηλίκων αλλά και φίλοι του ομίλου κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο τεράστιο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Magic Life στο Πλημμύρι το Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου.

Έντονο χαρακτηριστικό της εκδρομής είναι το οικογενειακό κλίμα, καθώς κάθε χρόνο όλο και περισσότερες οικογένειες με μικρά και μεγάλα παιδιά συμμετέχουν και σχηματίζουν μικρότερες και μεγαλύτερες παρέες στο καφέ, στο φαγητό αλλά και στα γήπεδα τένις του Magic Life, που δεν αφήνουν κανένα αδιάφορο .

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει συζητήσεις, συμφωνίες, επιχειρηματικές πράξεις αλλά και πολιτικές συζητήσεις αφού σπάνια μπορείς να πετύχεις τόσες διαφορετικές αλλά και σημαντικές προσωπικότητες συγκεντρωμένες σε ένα χώρο υπό καθεστώς χαλάρωσης και ηρεμίας.

Το Σάββατο στις 17:00 ξεκίνησε το «Οικογενειακό» Τουρνουά με συμμετοχή ενός ενηλίκου και ενός ανηλίκου μέλους της οικογένειας (κάτω των 14 ετών).

Με τουλάχιστον 18 οικογένειες, το τουρνουά έφθασε έως τη φάση των ημιτελικών το βράδυ στις 21:00 .
Το πρωί της Κυριακής και με σύμμαχο τον τέλειο καιρό, ξεκίνησε το τουρνουά ενηλίκων στα διπλά με συμμετοχή στην κάθε ομάδα ενός έμπειρου και ενός όχι τόσο έμπειρου αθλητή, μια παράδοση που βοηθά στο δέσιμο των παλαιών και των νέων μελών του ομίλου .

Την έναρξη των αγώνων των ενηλίκων σηματοδότησε ο τελικός του family, καθώς η ομάδα των Ορφέα Παπακωνσταντίνου και Ανδρέα Καρπέτη επικράτησε των Βασίλη και Θεοδώρας Αράπη.  Στον αγώνα αυτόν οι μεγαλύτεροι άφησαν τον περισσότερο γήπεδο στα παιδιά που ανέδειξαν την αξία τους στον πολύ κόσμο που παρακολουθούσε στις κερκίδες.

Το μεσημέρι βρήκε τους αθλητές κουρασμένους αλλά και απόλυτα ικανοποιημένους καθώς το πνεύμα σε αυτούς τους αγώνες είναι η γνωριμία, η ευγένια και η συμβίωση σε ένα χώρο με ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος.

Ίσως μοναδικό το τουρνουά αυτό στην Ελλάδα έχει πολλαπλά οφέλη καθώς τα μέλη του ομίλου γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά και με τους junior αθλητές αποκτώντας άποψη για το επίπεδο, το ήθος και την προσωπικότητα νέων και έμπειρων αθλητών, ενηλίκων και αθλητών της αγωνιστικής .

Στις 18:00 ο τελικός των ενηλίκων έφερε τους συνήθως συμπαίκτες στα δίπλα Σεΐτη Γιάννη και Γλυνό αντίπαλους.

Η πορεία των δυο ομάδων στην πορεία τους προς τον τελικό, το ήθος και η ευγένεια των νέων μελών αλλά και η ιστορία το πάθος αλλά και η αγάπη για τον ΡΟΑ των παλαιότερων μελών, εξασφάλιζαν τον πολύ καλό τελικό και το μεγάλο πλήθος στις εξέδρες.

Μετά από δύο πολύ όμορφα σετ, επικράτησε η ομάδα των Σεΐτη Γιάννη- Μαλλιαράκη Γιώργου των Γλυνού Μάνου και Λαδικού Δημήτρη σε έναν αγώνα μάθημα για τους νεότερους .

Εντυπωσιακοί, παρά το άγχος τους, οι νεότεροι Λαδικός και Μαλλιαράκης πολλές φορές ξεπέρασαν εαυτούς ενώ οι «σημαίες» του ομίλου Γλυνός και Σεΐτης με το πάθος και την μαχητικότητα τους έδειξαν σε όλους το μεγαλείο του αθλήματος, απαλλαγμένο από μικρότητες αμφισβητήσεις και περίεργες επιτηδεύσεις.

Τους αγώνες παρακολούθησαν πολλοί από τους συμμετέχοντες και φίλοι των αθλητών, ενώ την ικανοποίηση του εξέφρασε το μέλος του ΔΣ του ΤΕΕ και αντιπρόεδρος των AHEPANS στη Ρόδο, Λάκουρας Γιώργος.

Τις απονομές έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Σπυρόπουλος ενώ ο περιφερειακός σύμβουλος, Χρήστος Μπάρδος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στα αγωνιστικά σχέδια του ιστορικού ομίλου για το 2018 καθώς, όπως και το 2017, με δεδομένο ότι  στον ετήσιο προγραμματισμό υπάρχουν δύο διεθνή και δύο πανελλήνια τουρνουά που συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια και τον Δήμο.