Αθωώθηκαν τρία στελέχη της ΔΕΥΑΡ

Αθώα κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, τρία στελέχη της ΔΕΥΑΡ που κατηγορούνταν για ρύπανση περιβάλλοντος με πρόθεση δια παραλείψεως.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισαν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής – προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών, ο Διευθυντής Λειτουργίας και Συντήρησης Εγκαταστάσεων και ο προϊστάμενος Μηχανολογικού Τμήματος Λειτουργίας και Συντήρησης Εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΡ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 12 Αυγούστου 2014, δεν μερίμνησαν για την ορθή συντήρηση και λειτουργία του αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΡ στην περιοχή της Ιξιάς και ειδικότερα δεν φρόντισαν για την ομαλή λειτουργία του αντλιοστάσιου παραλείποντας την ορθή συντήρηση των αντλιών λυμάτων σε περίοδο υψηλής επισκεψιμότητας και αυξημένων αναγκών, παρά το γεγονός ότι είχαν για αυτό νομική υποχρέωση.

Αποτέλεσμα αυτών ήταν να  «καούν» οι αντλίες λυμάτων του αντλιοστασίου και να περιέλθει αυτό σε μη λειτουργική κατάσταση με τελική συνέπεια τη διαφυγή λυμάτων στη θάλασσα και τη ρύπανση του περιβάλλοντος και της υποβάθμισής του η οποία έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία, στην ποιότητα ζωής και στην υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες και το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη απάλλαξε τους τρεις κατηγορούμενους κρίνοντας τους αθώους.