Ευχαριστήρια επιστολή του προέδρου των Απόδημων Ροδίων στις ΗΠΑ προς τον Δήμο Ρόδου

Ευχαριστήρια επιστολή για τη συμμετοχή του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλιυ σε θέματα απόδημου ελληνισμού Κώστα Τρέχα στο ετήσιο συνέδριο των Απόδημων Ροδίων Αμερικής απέστειλε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συλλόγου Ηλίας Τομάζος, τονίζοντας τη σημασία που έχει για τους Απόδημους η διατήρηση μιας στενής σχέσης με την πατρίδα.

Ο Δήμος Ρόδου, στο πλαίσιο του στρατηγικού του σχεδιασμού έχει θέση ως προτεραιότητα την καλλιέργεια των σχέσεων με τη Ροδιακή Διασπορά, αφού η κοινή ταυτότητα δεν περιορίζεται από γεωγραφικά σύνορα αλλά βασίζεται στη διατήρηση και την προώθηση του κοινού πολιτισμικού υπόβαθρου, ενώ η ομογένεια οφείλει να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναπτυξιακή προσπάθεια της πατρίδας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αγαπητέ Κύριε Κώστα Τρέχα:

Ευχαριστούμε για τον ερχομό σας στην Αμερική και για την συμμετοχή σας στο ετήσιο συνέδριο του ΠανΡοδιακού Συλλόγου Αμερικής "Απόλλων".

Ευχαριστούμε τον Εντιμ. Δήμαρχό μας εις Ρόδο Φώτη Χατζηδιάκο, την Αντιδήμαρχο Μαρίζα Χατζηλαζάρου και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την εδώ αποστολή σας.

Το ενδιαφέρον σας, ο ερχομός σας κοντά στους Ρόδιους Αμερικής μας έφερε τη ζεστασιά της ιδιαιτέρας μας πατρίδος και αυτό είναι πολύ πολύτιμο για μας τους Απόδημους.

Ο πρώην Πρόεδρος κος Ευστάθιος Πελαρδής, ο Επίτιμος Πρόεδρος κος Πολύβιος Παυλίδης, το Διοικητικό Συμβούλιο καί όλα τα μέλη του ΠανΡοδιακού Συλλόγου Αμερικής "Απόλλων" σας ευχαριστούν.

Με εκτίμηση,
Ηλίας Τομάζος