Δ. Κρεμαστινός: «Ημιτελές ακόμα και μετά τη λήξη της προθεσμίας παράδοσης το Σχολείο Αρχαγγέλου Ρόδου»

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη για την ημιτελή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το υπό ανέγερση νέο σχολείο του Αρχαγγέλου Ρόδου, ακόμα και μετά την ημερομηνία προβλεπόταν να έχει παραδοθεί. 

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ρωτά τον Υπουργό για το ακριβές χρονοδιάγραμμα ανά μήνα μέχρι την οριστική του παράδοση, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τι να περιμένουν και να αποφευχθούν νέες εμπλοκές πρι την παράδοση του σχολείου.

Ολόκληρο το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης ακολουθεί:

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη

Θέμα: Ημιτελές ακόμα και μετά τη λήξη της προθεσμίας παράδοσης το Σχολείο Αρχαγγέλου Ρόδου

Δύο ολόκληρα χρόνια μετά τη θεμελίωσή του, το σχολείο της Δ.Ε. Αρχαγγέλου Ρόδου βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή και μάλιστα οι εργασίες φαίνεται να έχουν σταματήσει. Όπως με διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δ.Ε., τα συνεργεία έχουν πάνω από 4 μήνες να εμφανιστούν.

Το φλέγον αίτημα της τοπικής κοινωνίας για ανέγερση νέου κτηρίου για το δημοτικό σχολείο εκκρεμεί από το 2010. Ήδη τότε, 1000 περίπου μαθητές στοιβάζονταν όπως-όπως σε ακατάλληλες αίθουσες. Διαχρονικά, ακόμα και δια μέσου απαντήσεων σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων μας διαβεβαίωνε ότι το έργο αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά του. 

Μετά από πολλές πολιτικές και διοικητικές καθυστερήσεις και παλινδρομήσεις, για τις οποίες κατέθεσα ερωτήσεις στη Βουλή, οι γονείς και η τοπική κοινωνία γενικότερα πίστεψαν ότι θα αποκατασταθεί αυτό το τόσο σοβαρό έλλειμμα για τον Αρχάγγελο.

Εντούτοις, το έργο έπρεπε να έχει παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2017 και σήμερα βρίσκεται ακόμα σε στάδιο που δεν προϊδεάζει για σύντομη αποπεράτωση. Γονείς και μαθητές του Αρχαγγέλου βρίσκονται ξανά σε αδιέξοδο.

Για το λόγο αυτό, ερωτάται ο Υπουργός:

Ποιο είναι το ακριβές μηνιαίο χρονοδιάγραμμα τελικής παράδοσης του έργου;

Ο ερωτών Βουλευτής
Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός