Στις 5 Νοεμβρίου η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Την άλλη Κυριακή 5 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν δύο διαδοχικές, ειδικές, συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, όπως προβλέπεται, για την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι, τόσο ο προϋπολογισμός όσο και το Τεχνικό Πρόγραμμα για τη νέα χρονιά έχουν περάσει από την Οικονομική Επιτροπή αλλά και την Εκτελεστική Επιτροπή και βάσει της σχετικής εγκυκλίου πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, λοιπόν, θα συνέλθει το δημοτικό συμβούλιο για δύο απανωτές, ξεχωριστές, συνεδριάσεις, όπως προβλέπεται, με αποκλειστικά θέματα τα παραπάνω, τα οποία ως γνωστόν αποτελούν την «κινητήρια δύναμη» για τη λειτουργία του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος προϋπολογισμός του Δήμου για την επόμενη χρονιά ανέρχεται στα 211 εκατομμύρια ευρώ περίπου και κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τον περυσινό αφού θα αφαιρεθούν τα 36 εκατομμύρια ευρώ έσοδα από το ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ., τα οποία ως γνωστόν έχουν διαγραφεί μετά την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι μεγάλη είναι η απώλεια εσόδων που είχε ο Δήμος και από τις παραλίες και η οποία υπερβαίνει τα 600 χιλιάδες ευρώ.

Παρά τη γενικότερη κατάσταση, όμως, οι αρμόδιοι του Δήμου θεωρούν ότι ο νέος προϋπολογισμός κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα και μάλιστα προσδοκούν σε αύξηση των εσόδων μετά και την εφαρμογή της νέας ρύθμισης για όσους έχουν οφειλές στους Δήμους, η οποία έχει αυξήσει την εισροή στα ταμεία.

Το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, τέλος, ανέρχεται σε πάνω από 16 εκατομμύρια ευρώ.