ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου: «Πλήρης αδιαφορία της κυβέρνησης για την υγειονομική βόμβα των κρατητηρίων του ΑΤ Ρόδου»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, αναφέρει τα εξής:

Ακόμη μια φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει ότι είναι συνώνυμη με το ψέμα και την αδιαφορία αφού άλλα λέει στη Βουλή και άλλα εφαρμόζει στη πράξη!

Μετά το θόρυβο από τη πρώτη καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων (18 Σεπτεμβρίου 2017) για τον συνωστισμό 120 μεταναστών στα κρατητήρια του ΑΤ Ρόδου και τον κίνδυνο να μετατραπούν σε υγειονομική βόμβα, ο λαλίστατος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Νίκος Τόσκας διαβεβαίωνε στη Βουλή, ότι όλα αντιμετωπίζονται και όλα βαίνουν καλώς με τα κρατητήρια Ρόδου και την αποσυμφόρηση τους από τους μετανάστες.

Xθες, δηλαδή λίγες ημέρες μετά, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, επανέρχεται στο θέμα και τονίζει ότι τίποτα  δεν επιλύθηκε, απεναντίας τα προβλήματα διογκώνονται και απειλούν μετανάστες, αστυνομικούς και πολίτες. Οι αστυνομικοί μιλούν για εξεγέρσεις κρατουμένων, για κρούσματα μολυσματικών ασθενειών, για καταστάσεις που δεν αρμόζουν σε πολιτισμένες κοινωνίες. Είναι φανερό πλέον ότι η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός αδιαφορούν και οδηγούν όπως γράφουν οι αστυνομικοί σε διάλυση  τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες. 

Η ανεκδιήγητη όμως κυβέρνηση δεν σταματά εδώ! Αγνοεί επιδεικτικά το τι συμβαίνει στο Καστελόριζο και αποδεικνύει δυστυχώς ότι ούτε στο μεταναστευτικό ζήτημα έχει σχέδιο αφήνοντας στο έλεος του Θεού 80 μετανάστες που παραμένουν στο νησί πάνω από 15 ημέρες...

Αποδεικνύουν ότι δεν σέβονται ούτε τα σύνορα της ελληνικής επικράτειας...

Οι ευαίσθητοι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ τι λένε αλήθεια για τις καταγγελίες των Αστυνομικών της Δωδεκανήσου; Θα ιδρώσει το αυτί τους η θα αρχίσουν να μιλάνε για...fake news; 

Ολοένα και περισσότερο γινόμαστε μάρτυρες κρουσμάτων βίας και εγκληματικότητας, με συνέπεια να έχει γενικευθεί η αίσθηση της πλήρους ανομίας, εντείνοντας καθημερινά το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Είναι ξεκάθαρο πως η  Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης εγκληματικότητας.

Για την αυριανή κυβέρνηση της  Νέας Δημοκρατίας  η ασφάλεια των πολιτών θα είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, προϋπόθεση ελευθερίας και Δημοκρατίας.