Ocean Lava: «Ακόμα και με βροχή, να είστε εκεί…»

Νέος αγώνας τριάθλου «Ocean Lava» θα γίνει αύριο στη Ρόδο με εκκίνηση κ∏αι τερματισμό στο «Έλλη» από τον Απόλλωνα Ρόδου, έχοντας ως συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου. Οι αθλητές θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους στις 8.30 και θα διανύσουν κατά σειρά 1,9χλμ. με κολύμπι, 90χλμ. με ποδήλατο και 21,1 χλμ. με τρέξιμο.

Μάλιστα, οι διοργανωτές ζητούν από το φίλαθλο κόσμο της Ρόδου να βρεθεί στους αγώνες και να ενισχύσει την προσπάθεια των αθλητών απλώς να τερματίσουν και να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία από τη συμμετοχή.

Με μήνυμά τους, θέλουν ο κόσμος να βρεθεί στο χώρο της εκκίνησης και του τερματισμού, παρά τις προγνώσεις που κάνουν λόγο ακόμα και για πιθανότητα βροχής, μιας και τα ειδικά στέγαστρα στην Περιφέρεια κι εκείνα των εθελοντών θα μειώσουν κάθε πιθανότητα να βραχούν.

Το μήνυμα

«ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ  KAI ΠΑΙΔΙΑ

Ο αγώνας είναι συνδιοργάνωση του συλλόγου τριάθλου Απόλλων Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ και βέβαια της Τροχαίας, του Λιμενικού Σώματος και όλων των αρμοδίων φορέων.

O αγώνας του τριάθλου θα εκκινήσει 8.30 ακριβώς και περισσότεροι από 150 αθλητές  θα κολυμπήσουν  στη μαγευτική παραλία του «Έλλη» 1,9km. Το τρίαθλο  είναι εντυπωσιακό και κρατάει ζωηρό το ενδιαφέρον των θεατών και στα  τρία σκέλη του αγώνα.  Αμέσως  μετά το κολύμπι, ο αθλητής τρέχοντας πάει στη ζώνη αλλαγής βγάζει γυαλάκια σκουφάκι φόρμα κολυμπιού αλλάζει ρούχα, βάζει κράνος, ποδηλατικά παπούτσια και φεύγει για ποδηλασία. Η ποδηλατική διαδρομή από το «Έλλη» πάει παραλιακά προς  Καζίνο, Κρητικά με αναστροφή στη Φανερωμένη και επιστροφή  εμπρός από το ιστορικό κέντρο της πόλης  μας προς το κεντρικό λιμάνι περιμετρικά του Μεσαιωνικού Κάστρου,  με κατεύθυνση στον περιφερειακό έως το ύψος του εμπορικού συγκροτήματος Παλιούρη, αναστροφή και επανάληψη του ίδιου κύκλου 5 φορές  επί 18km ολοκληρώνοντας την ποδηλατική απόσταση των  90 km Προσοχή!!!   Από 8   έως και 13.45   δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία κάθε  οχήματος και όσα  είναι παρκαρισμένα  στη διαδρομή αυτή θα  παραμείνουν  ακίνητα  μέχρι την άρση της  απαγόρευσης, 8 π.μ. έως 13.45.

Εδώ  ζητάμε  την κατανόηση όλων των συμπολιτών μας  για την ενόχληση από την πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας στην ποδηλατική διαδρομή. Είναι θέμα ασφάλειας και ζωής και θανάτου των αθλητών αφού τα ποδήλατα κινούνται με μεγάλη ταχύτητα 50 + km/h.

 Αν κάποιος  ασυνείδητος  οδηγός, αψηφώντας την απαγόρευση, διεισδύσει μέσα στον αγώνα και προκαλέσει ατύχημα, εκτός από τις βαρύτατες ποινικές κυρώσεις, θα έχει την ευθύνη της δυσφήμισης του νησιού μας της Ρόδου μας, της χώρας μας που με τόσο κόπο προσπαθεί να αναπτύξει τον αθλητικό τουρισμό για το κοινό  όφελος. Μεγάλη επίσης πρέπει να είναι και η προσοχή των πεζών και θεατών ώστε σεβόμενοι τον αγώνα, υπακούοντας τις υποδείξεις των εθελοντών να μην παρεμποδίζουν τους  αθλητές και βέβαια  να συμβάλουν στην αποφυγή ατυχήματος.

Ιδιαίτερη προσοχή και καλύτερα  αποφυγή να διασχίσουν οι πεζοί το δρόμο στην ποδηλατική διαδρομή για να μην  προκληθεί σοβαρό ατύχημα. Δεν είναι αγώνας μόνο, είναι μια μεγάλη γιορτή της Ρόδου μας.

Μουσική, θεαματικός αγώνας, όμορφες εικόνες που θα κάνουν το γύρο της υφηλίου προβάλλοντας τη Ρόδο και  συντελώντας στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Μια Ρόδος να φιλοξενεί αθλητές όλο το χρόνο με δουλειά για όλους μας .Ένα όραμα τόσο κοντινό και τόσο δύσκολο! Υπόθεση όλων μας!

Τα παιδιά από το μουσικό Γυμνάσιο με την μπάντα των κρουστών θα  δίνουν ρυθμό στους δρομείς, ενισχύοντας τους ψυχολογικά. Μία όμορφη νότα στη  γιορτή  μας.

Το  χειροκρότημα  του ροδιακού κοινού που  έχει αγκαλιάσει το τρίαθλο, η υψηλή διάκριση του περσινού αγώνα  σαν top rated  event στην Ελλάδα, η συμμετοχή αθλητών  από Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία, Ολλανδία, Γερμανία, Μολδαβία και άλλες 10 χώρες και τα  υψηλά  standard  που μας  θέτει ο Ocean Lava,  διεθνής οργανισμός, δημιουργούν τεράστια  υποχρέωση ώστε ο αγώνας  μας  Ocean Lava  Rhodes 70,3 29 Οκτώβριου  2017  στο  «Έλλη» να  είναι με  τη βοήθεια  όλων ο καλύτερος.

Αν βρέχει, για τους αθλητές δεν είναι πρόβλημα. Οι εθελοντές  θα  έχουν τέντες  και αδιάβροχα και  τα  υπόστεγα της  νομαρχίας  αρκούν για  εκατοντάδες  θεατές.

Να  είστε  και πάλι όλοι εκεί  να στηρίξετε με το χειροκρότημα και την αγάπη σας τους τριαθλητές που, ξεπερνώντας τα όρια της ανθρώπινης φύσης, θα σας δώσουν ένα  όμορφο θέαμα.

Φέρτε τα παιδιά σας να δουν πραγματικές αθλητικές εικόνες χωρίς ύβρεις με άριστο αθλητικό πνεύμα.

 Χειροκροτήστε όλους τους αθλητές, από τον πρώτο που είναι μέγας νικητής μέχρι τον τελευταίο που είναι ήρωας!

Στείλτε στα πέρατα του κόσμου ηχηρό μήνυμα ότι η Ρόδος,  μητέρα αθλητών  έχει αθλητική παιδεία και προσφέρεται σαν κορυφαίος προορισμός αθλητικού τουρισμού όλο το χρόνο».

 

Το πρόγραμμα:

 

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

13:30 Προπόνηση κολύμβησης

Γνωριμία με τη διαδρομή κολύμβησης.

14:00 Προπόνηση ποδηλάτου

Γνωριμία της διαδρομής ποδηλάτου και τρεξίματος του αγώνα.

14:30 Προπόνηση τρεξίματος

Γνωριμία της διαδρομής τρεξίματος του αγώνα.

15:00 έως 16:15 Check – In / Παραλαβή Υλικών

Όσοι αθλητές επιθυμούν τοποθετούν το ποδήλατό τους στη Ζώνη Αλλαγής. Θα υπάρχει φύλαξη από εταιρεία security κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Παραλαβή υλικών και chrono-tags από τους αθλητές και υπογραφή της αίτησης αποποίησης ευθύνης. Στο περίπτερο της Ocean Lava στη Ζώνη Αλλαγής.
Η παράδοση των υλικών και των chrono-tags στους αθλητές θα συνεχιστεί από 16:30 έως 18:00 στο ξενοδοχείο Plaza.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Καμία παράδοση υλικού δεν θα γίνει το πρωί του αγώνα!!!

16:30 έως 18:00 – Παραλαβή Υλικών

Η παράδοση των υλικών και των chrono-tags στο ξενοδοχείο Plaza.

18:00 Τεχνικό Συνέδριο

Τεχνική ενημέρωση των τριαθλητών για τις διαδρομές και τους κανονισμούς του αγώνα στο ξενοδοχείο Plaza. Ομιλίες από τους Χατζηνικόλα Νίκο – Γαρέφη Χρήστο.

19:30 Pasta Party

Αμέσως μετά το τέλος του τεχνικού συνεδρίου ακολουθεί το Pasta Party, όπου μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές και εθελοντές.

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

06:30 Άνοιγμα Ζώνης Αλλαγής

Οι αθλητές πρέπει να ετοιμάσουν τα ποδήλατα και τον εξοπλισμό τους. Η είσοδος στη Ζώνης Αλλαγής επιτρέπεται μόνο εφόσον το ποδήλατο και το κράνος κάθε αθλητή έχουν σωστά τοποθετημένα πάνω τους τα αυτοκόλλητα με το νούμερο του αθλητή.

07:45 Κλείσιμο Ζώνης Αλλαγής

Στις 07:45, η Ζώνη Αλλαγής κλείνει και οι αθλητές μεταβαίνουν στην παραλία.

08:00 Εθνικός Ύμνος, Τελετή Σημαίας – Προθέρμανση Κολύμβησης

Οι αθλητές προθερμαίνονται για 10 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.

08:20 Τέλος Προθέρμανσης

Όλοι οι αθλητές οφείλουν να έχουν τελειώσει το ζέσταμα.

08:30 Εκκίνηση Αγώνα

Στις 08:30, ο αγώνας ξεκινά με το σκέλος της κολύμβησης.

16:00 Ολοκλήρωση Αγώνα

Μέχρι τις 16:00, όλοι οι αθλητές πρέπει να έχουν περάσει τη γραμμή του τερματισμού, ώστε ο τερματισμός τους να θεωρηθεί έγκυρος. Τα επιμέρους χρονικά όρια είναι τα ακόλουθα:

  • Swim: 1 ώρα 15 λεπτά από την εκκίνηση
  • Swim & Bike: 5 ώρες 15 λεπτά από την εκκίνηση (13:45)
  • Swim & Bike & Run: 7 ώρες 30 λεπτά από την εκκίνηση (16:00)

15:30 Απονομές αρχίζουν με τον τερματισμό των τελευταίων αθλητών

Μετάλλια θα δοθούν στους νικητές του αγώνα, στους νικητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας και στους αθλητές που κατάφεραν να τερματίσουν μέσα στα χρονικά όρια.

(T-Shirts Τερματισμού την προηγούμενη μαζί με το υλικό)