Παγκόσμια διάκριση σε Chef στη Ρόδο!

Παγκόσμια διάκριση σε Chef στη Ρόδο!

Παγκόσμια διάκριση σε Chef στη Ρόδο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4699 ΦΟΡΕΣ

Της Πίτσας Χατζή

Είναι γεγονός, χρόνια τώρα ότι η Ρόδος, το σμαραγδένιο αυτό νησί έχει να προσφέρει πολλές απολαύσεις στους αναρίθμητους επισκέπτες της, που κάθε χρόνο κατακλύζουν τα χιλιάδες ξενοδοχεία και καταλύματα του νησιού.

Η Ρόδος έχει να επιδείξει ιστορία, πολιτισμό, φυσικές ομορφιές, πεντακάθαρες παραλίες, καταγάλανες θάλασσες, υπέροχο κλίμα, νυχτερινή ζωή, φιλόξενους κατοίκους, κοσμοπολίτικο περιβάλλον και βέβαια υπέροχη ντόπια και διεθνή κουζίνα! Στο τελευταίο λέμε, να κάνουμε μια μικρή στάση γιατί...υπάρχει λόγος!


Ο λόγος είναι:
1ον, ότι το καλό φαγητό είναι βασικό και πρωταρχικό σημείο αναφοράς και εντυπώσεων στις καθημερινές απολαύσεις των ανθρώπων και

2ον, όταν οι προσφερόμενες υπηρεσίες στο χώρο της γαστρονομίας διακρίνονται διεθνώς, δεν επιτρέπεται να αγνοηθούν από εμάς που τις έχουμε ανάμεσά μας.

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στην αναγνώριση και παρουσίαση της Μεσογειακής και Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.

Ολο και περισσότερα νέα παιδιά τα κερδίζει κάθε χρόνο η τέχνη της μαγειρικής και μέσα απ’ αυτήν ξετυλίγουν το ταλέντο, τη φαντασία και τις ανησυχίες τους έχοντας παράλληλα εξασφαλίσει μια σίγουρη επαγγελματική καριέρα, εάν φυσικά σταθούν επάξια στο χώρο.

Οι ξένοι επισκέπτες λατρεύουν το καλομαγειρεμένο Ελληνικό φαγητό όπως επίσης αρέσκονται και στη σωστή απόδοση ενος ιδιαίτερου "πιάτου" από την διεθνή κουζίνα.

Οι πολυτελείς μονάδες του νησιού θέλοντας να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες και τις "ορέξεις"των πελατών τους και να προσφέρουν όσο το δυνατόν υψηλότερες υπηρεσίες σ'αυτόν τον απαιτητικό τομέα έχουν συνεργασία με τους καλύτερους και πιο ενημερωμένους και ταλαντούχους Chef του χώρου! Όπως ομολογούν αυτοί που γνωρίζουν το αντικείμενο... Chef γεννιέσαι δεν γίνεσαι!


Αν τώρα σκεφθεί κάποιος πόση πειθαρχία, γνώση, συνεχή ενημέρωση, κόπο, αγάπη και κυρίως πόση φαντασία πρέπει να διαθέτει κάποιος για να κάνει αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική δουλειά, δεν έχει παρά να συμφωνήσει!

Το γεγονός λοιπόν ότι πριν από λίγες ημέρες, συγκεκριμένα στις 10 Οκτωβρίου, είχαμε μια διεθνή διάκριση από έναν παγκόσμιο φορέα της υψηλής γαστρονομίας σε έναν Chef δικό μας, ο οποίος συνεργάζεται με μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα του νησιού δεν θα μπορούσε να αγνοηθεί και να μην σχολιασθεί θετικά!

Πρόκειται για τον Πατρινό Chef a la carte Αντρέα Ντούγια που γι' αυτή τη σεζόν βρισκόταν στο Κιοτάρι στο δυναμικό του "Mitsis Rodos Village Beach Hotel"

Η καταπληκτική λοιπόν δουλειά του Chef Αντρέα Ντούγια διακρίθηκε και γυρίζει στο διαδίκτυο από το "The Best Chef ". Οι αναφορές τους στη δουλειά του είναι διθυραμβικές, τον χαρακτηρίζουν ως ανερχόμενο ταλέντο και τον συγκαταλέγουν ανάμεσα στους καλύτερους στον κόσμο.

Επίσης έχει Παγκόσμια συμμετοχή στο Good France και επίσης διάκριση από το Chef Work και Chef.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός και σημαντικές διακρίσεις, που μας κάνουν περήφανους σαν Ρόδο, για τις υψηλές προδιαγραφές που υπάρχουν στον συγκεκριμένο τομέα και δίνει διεθνή πιστοποίηση και διαβατήριο για όλες τις γαστρονομικές αγορές αλλά και όλα τα "γούστα" ως σοβαρούς επαγγελματίες με ανεβασμένο τον πήχη.


Να πούμε εδώ ότι ο ίδιος Chef την περσινή σεζόν είχε την χαρά να συναντήσει, να... καλοταΐσει και τελικά να καταφέρει να μαγέψει τον Χάρι Πότερ, που βρισκόταν στο νησί για διακοπές και όπως είχε πει τότε ο ίδιος ο ηθοποιός Nτάνιελ Ράντκλιφ...

"Μπορεί εμένα να ονομάζουν ....Μάγο, αλλά τελικά εγώ μαγεύτηκα από τα μαγικά χέρια του Πατρινού chef Andrea".

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε και σε έναν άλλον καταξιωμένο, με πολυετή πείρα αναγνωρισμένο Chef από την σχολή Alain Ducasse του Παρισιού, με πολλές διακρίσεις και εμπειρία από το εστιατόριο του Hotel Plaza Athenee στο Παρίσι αλλά και παρουσία στο Hilton Ρόδου.

Πρόκειται για τον Executive Chef Γιώργο Παπαϊωάννου ο οποίος επίσης συνεργάζεται με το "Mitsis Rodos Village Beach Hotel" και έχει καταπλήξει με τις δημιουργίες του.


Κλείνοντας την σύντομη αυτή γαστρονομική περιήγηση, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι πλέον στην Ελλάδα, διαθέτουμε ιδιαίτερα πετυχημένους και αναγνωρισμένους Chef, οι οποίοι όπως μαθαίνουμε και βλέπουμε, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε να ενισχύσουν και αυτοί μέσω της δουλειάς τους το τουριστικό μας προϊόν και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την επαγγελματική τους υπευθυνότητα παρόλο αρκετές φορές το νεαρό της ηλικίας τους.

Δίνουν καθημερινά εξετάσεις με απαιτητικούς πελάτες, μέσα από τις γεμάτες φαντασία και γνώση δουλειές τους, γεγονός που μας κάνει περήφανους και ανταγωνιστικούς στο κομμάτι του απαιτητικού φαγητού, διότι ευτυχώς δεν υπάρχει μόνο το all inclusive.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε τον Chef a la Carte Αντρέα Ντούγια και κάποιες απο τις υπέροχες δημιουργίες του.
Τον βλέπουμε επίσης σε αναμνηστική foto με τον "Harry Potter " όταν ο τελευταίος επισκέφθηκε τη Ρόδο και την ....κουζίνα του Αντρέα Ντούγια.

Τέλος βλέπουμε τους δυό Chef Αντρέα Ντούγια και Γιώργο Παπαϊωάννου σε αναμνηστική foto στον χώρο εργασίας ανάμεσα σε καλλιτεχνικές δημιουργίες!





Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές