Στις 4 Νοεμβρίου η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Ρόδο

To Σάββατο 4 Νοεμβρίου συνεδριάζει στη Ρόδο το περιφερειακό συμβούλιο νοτίου Αιγαίου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά θα πραγματοποιηθούν δύο συνεδριάσεις του σώματος, την ίδια μέρα , η μία από τις οποίες θα αφορά αποκλειστικά την έγκριση του προϋπολογισμού της περιφέρειας για το 2018.

Στη δεύτερη συνεδρίαση που θα ακολουθήσει, θα γίνει συζήτηση για τα τρέχοντα θέματα τα περισσότερα από τα οποία αναβλήθηκαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση που έγινε με τηλεδιάσκεψη στα επιμελητήρια Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Ειδικότερα θα συζητηθεί η Ανάληψη πρωτοβουλιών εν όψει της επικείμενης κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου, θέμα που θα εισηγηθεί ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ο οποίος θα ενημερώσει στη συνέχεια και για τα έργα που αφορούν την:
-Υδροδότηση πόλης Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά
-Ανάθεση διαχείρισης, λειτουργίας και συντήρησης του έργου
-Σύναψη σχετικής συμφωνίας με Δήμο Ρόδου και ΔΕΥΑΡ

Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί επίσης η έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Εγνατία Οδός Α.Ε. για το έργο «Μελέτη επισκευής, δομικής ενίσχυσης και διαπλάτυνσης της γέφυρας Κρεμαστής, επί της Επαρχιακής Οδού Ιαλυσού –Αεροδρομίου Διαγόρα Ρόδου», στη νήσο Ρόδο του νομού Δωδεκανήσου  επίσης θέμα εξ’ αναβολής.