Μήνυμα του Χαράλαμπου Κόκκινου για την 28η Οκτωβρίου

Σε μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, αναφέρει τα εξής:

Η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 που συνοδεύτηκε με το  ΟΧΙ  κατά του κατακτητή αποτελεί μια από της ενδοξότερες σελίδες της ελληνικής Ιστορίας.

Οι Έλληνες ενωμένοι αγωνίστηκαν για να διαφυλάξουν την ελευθέρια, την εθνική τους ανεξαρτησία και τις πατρογονικές εστίες.

Προτίμησαν, από το να συνεργαστούν με τους κατακτητές και να έχουν μια αισχρή και πρόσκαιρη ειρήνη, να επιλέξουν έναν ένδοξο πόλεμο στον οποίο και νίκησαν, επιβεβαιώνοντας τη ρήση του Θουκυδίδη:

«Πόλεμος ένδοξος, ειρήνης αισχράς αιρετώτερος»  

Έδωσαν τη μάχη απέναντι στον κατακτητή, δείχνοντας για μια ακόμα φορά τον ηρωισμό τους και την γενναιότητά τους.

Σήμερα, εβδομήντα επτά (77)  χρόνια μετά, η Ελλάδα επιδιώκει και πάλι να ξαναμπεί στην τροχιά ανάπτυξης και ο λαός της καταβάλει  προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο.

Απέναντι στα σημερινά προβλήματα αλλά και σε αυτούς που επιβουλεύονται την Εθνική μας Ανεξαρτησία και την Εδαφική μας Ακεραιότητα , οφείλουμε να αντιτάξουμε την ενότητα μας , την μαχητικότητα μας ,το σθένος μας και τον αγώνα ώστε να στείλουμε διαχρονικά το μήνυμα ότι οι Έλληνες ξέρουν να «φυλάνε Θερμοπύλες» και θα ζήσουν πάντα ελεύθεροι.

Όλοι μαζί για να σηκώσουμε την Ελλάδα, ψηλά διότι μας ταιριάζει ο ρόλος του πρωταγωνιστή και όχι του ουραγού.

· Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου ο  κ. Χαράλαμπος Κόκκινος  θα παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για το ιστορικό  ΟΧΙ  στην πόλη της Ρόδου.

Πρόταση του Χ. Κόκκινου

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση παρέστη στην τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην μνήμη του Καλύμνιου επιστήμονα και αγωνιστή  Σκεύου  Ζερβού  στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής στην Αθήνα, εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Καλύμνιων και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω.

Στην εκδήλωση  αναδείχτηκε η μεγάλη μορφή του Σκεύου  Ζερβού ενός ανθρώπου που με πίστη, θέρμη, αποφασιστικότητα  και σκληρή δουλειά, αγωνίστηκε για τα Δωδεκάνησα και ήταν από τους ανθρώπους που διακρίθηκε  στο επιστημονικό πεδίο και στην πολιτική και ήταν από τους αγωνιστές της απελευθέρωσης της Δωδεκανήσου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανακήρυξης από την Βουλή των Ελλήνων του έτους 2017 ως  έτος Δωδεκανήσου  με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την απελευθέρωση  της.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Χ. Κόκκινος επισήμανε την ανάγκη ανάδειξης των ανθρώπων που πρόσφεραν στον τόπο, ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα, που αποτελούν πρότυπα σε μια κοινωνία που αναζητά ανθρώπους που έχουν θετική συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Είναι σημαντικό να μιμηθούμε αυτούς τους ανθρώπους για να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες που έχει το έθνος μας το όποιο αντιμετωπίζει εδώ και αρκετό διάστημα μεγάλα προβλήματα.

Ο κ. Χ. Κόκκινος  αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο και στην ηγετική προσωπικότητα του Καλύμνιου αγωνιστή και επιστήμονα Σκεύου  Ζερβού και πρότεινε να συνεργαστούνε όλοι οι φορείς της Αυτοδιοίκησης και της Κυβέρνησης αλλά και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των νησιών μας ώστε  η ιστορία του κάθε νησιού της Δωδεκανήσου να συγκεντρωθεί και να ενοποιηθεί στο σύνολο της Δωδεκανησιακής  Ιστορίας για  να γίνει γνωστή στα υπόλοιπα  Δωδεκάνησα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Υπάρχει μια πολύχρονη παρουσία της Δωδεκανήσου και των ανθρώπων της με σημαντικά επιτεύγματα όπου επιβάλλεται αυτά να αξιοποιηθούν και να γίνουν γνωστά  στης νεότερες γενιές και φυσικά σε όσους δεν τα γνωρίζουν .

· Ο κ. Χ. Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε σχετικές προσκλήσεις περιόδευσε σε Δημοτικά Διαμερίσματα της Ρόδου στις  θρησκευτικές εκδηλώσεις  του Αγίου Λουκά στην περιοχή του Αφάντου στις 18 Οκτωβρίου και του Αγίου Δημητρίου στις  25 και 26 Οκτωβρίου στην Αρχίπολη και στο Ροδίνι αντίστοιχα, συνομιλώντας με τους κατοίκους της περιοχής και συμμετέχοντας  στις θρησκευτικές και πνευματικές  εκδηλώσεις.  Επίσης στις 26 Οκτωβρίου παρέστη στην εκδήλωση  που  διοργάνωσε η  95 Α.Δ.Τ.Ε.  για τις εορταστικές εκδηλώσεις  για την επέτειο του ιστορικού  ΟΧΙ  της  28ης Οκτωβρίου 1940  στην Παλιά  Πόλη της Ρόδου μαζί με την Εθνοφυλακή και σε αντίστοιχη εκδήλωση του Δήμου Ρόδου που πραγματοποιήθηκαν στο Εθνικό Θέατρο της Ρόδου.

 

 

· Στις 27 Οκτωβρίου ο κ. Χ. Κόκκινος παρέστη στην έκθεση της Ελληνικής Παραδοσιακής Φορεσιάς στο   «ΑΚΤΑΙΟΝ»  που διοργανώνει  ο σύλλογος Πελοποννησίων  Ρόδου  «Ο ΜΩΡΙΑΣ»  και στην εκδήλωση του 3ου Γενικού Λυκείου Ρόδου που περιελάμβανε βραβεύσεις διακριθέντων μαθητών και εκδήλωση για το ιστορικό  ΟΧΙ  της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

· Τέλος στης 27 Οκτώβριου το απόγευμα παρέστη στο τουρνουά μπάσκετ αφιερωμένο στο Νίκο Γκάλη που θα πραγματοποιείται στο  «ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟ».

Στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου  ο  Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος συμμετείχε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη πόλη της Ρόδου.