Ολοκληρώθηκε το παιχνίδι επιβίωσης στη νησίδα Αλιμιά

Ολοκληρώθηκε το παιχνίδι  επιβίωσης στη νησίδα Αλιμιά

Ολοκληρώθηκε το παιχνίδι επιβίωσης στη νησίδα Αλιμιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1029 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκε προχτές στην Αλιμιά και το φετινό παιχνίδι επιβίωσης «The island» που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά το βελγικό ταξιδιωτικό πρακτορείο “Beyond Borders”.

Συνολικά είκοσι νέοι και νέες κυρίως από το Βέλγιο και την Ολλανδία πήραν μέρος στις δοκιμασίες διάρκειας δέκα ημερών που περιλάμβανε το παιχνίδι στο ακατοίκητο νησί δίπλα στη Χάλκη.

Οι παίκτες είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες, που περιλάμβαναν δέκα άνδρες και δέκα γυναίκες αντίστοιχα η κάθε μία, και οι οποίοι βαθμολογήθηκαν ανάλογα με τις επιδόσεις τους σε όσα έπρεπε να ακολουθήσουν για να επιβιώσουν στο νησί.

Το παιχνίδι ξεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου και τερματίστηκε στις 28 ενώ οι σύγχρονοι ναυαγοί αναχώρησαν από τη Χάλκη για τη Ρόδο στις 29 του μήνα. Σε γενικές γραμμές οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές για τη διεξαγωγή του, και παρά το ότι κάποιες μέρες είχαν σημειωθεί βροχές αυτές δε δημιούργησαν προβλήματα.

Εκείνο που θα πρέπει να επισημανθεί είναι ότι ο υπεύθυνος της παραγωγής του παιχνιδιού Joris Meermans, εξέφρασε την επιθυμία το παιχνίδι από την επόμενη χρονιά να διεξάγεται δύο φορές το χρόνο. Μάλιστα στις σκέψεις του είναι το πρώτο παιχνίδι του 2018 να πραγματοποιηθεί το Μάιο και το δεύτερο κανονικά τον Οκτώβριο.

Φεύγοντας οι υπεύθυνοι της παραγωγής ζήτησαν από το δήμο Χάλκης να αποθηκεύσει τον εξοπλισμό του παιχνιδιού για την επόμενη χρονιά ώστε να μην παραμείνει στην Αλιμιά και λεηλατηθεί ή καταστραφεί.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ένα ταξιδιωτικό προϊόν το οποίο εισήγαγε πέρσι για πρώτη φορά στον κόσμο το συγκεκριμένο πρακτορείο και εγκαινιάστηκε στα Δωδεκάνησα, στο ακατοίκητο νησί της Αλιμιάς ύστερα από ενέργειες της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στην Ολλανδία. Σημειώνεται ότι πέρσι το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 13 μέχρι 23 Οκτωβρίου.

Τα οφέλη από τη διεξαγωγή του παιχνιδιού είναι τεράστια καθώς το νησί της Αλιμιάς και τα Δωδεκάνησα γίνονται γνωστά μέσα από τα social media, ενώ και το νησί της Χάλκης έχει οικονομικά οφέλη από την παρουσία των παικτών και την αγορά των προμηθειών.

Τέτοια πρωτότυπα πρότζεκτ όπως το “The Island” αναδεικνύουν τις δυνατότητες των νησιών, προσελκύουν ειδικές κατηγορίες τουριστών και τελικά μπορούν να συμβάλουν στην επιμήκυνση της διάρκειας της τουριστικής περιόδου.

Το Beyond Borders είναι ένα νέο και φιλόδοξο τουριστικό πρακτορείο που εγκαινιάζει concept ταξιδιών περιπέτειας, τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ευρώπη. Ξεκινώντας από το πάθος των ιδιοκτητών για την περιπέτεια και έχοντας αποκτήσει μεγάλη ταξιδιωτική εμπειρία την τελευταία δεκαετία, δημιουργήθηκαν τρία διαφορετικά project.

Το πρώτο από αυτά ονομάζεται “The Island”. Η βασική ιδέα είναι να μείνουν σε ένα ακατοίκητο νησί μία ομάδα 20 διαγωνιζόμενων για δέκα μέρες. Σε αυτό το διάστημα όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να περνούν διάφορες δοκιμασίες επιβίωσης, όπως π.χ. να φτιάξουν καταφύγιο, να βρουν τροφή κλπ. για να συγκεντρώσουν πόντους ή να κερδίσουν κάποια από τα μικρά έπαθλα του παιχνιδιού, όπως μία διανυκτέρευση σε κάποιο άνετο κατάλυμα σε διπλανό νησί ή φρέσκο φαγητό.

Ο διαγωνιζόμενος που θα έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους μετά από δέκα ημέρες κερδίζει το μεγάλο έπαθλο.



Διαβάστε ακόμη

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης

Η Λέσχη Lions Χάλκης συνεχίζει την πλούσια δράση της!

Ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου ΚΕΠ Χάλκης

Σημαντικό έργο για την εξοικονόμηση και διασφάλιση ποιότητας νερού πραγματοποιείται στη Χάλκη

City Οn Halki Pass-Η Χάλκη πρωτοπορεί και στην τεχνολογία

Ομιλητής στο Πανεπιστήμιο της Σιένα ο Δήμαρχος Χάλκης, Φραγκάκης Ευάγγελος

Άγγελος Φραγκάκης: Η Χάλκη πρωτοπορεί και στην τεχνολογία -Τι αφορά το City On Halki Pass