Σήμερα στην Ρόδο η Φώφη Γεννηματά

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τις εκλογές στη Δημοκρατική Συμπαράταξη για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς, μιας και αυτές θα διεξαχθούν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα, και καλό είναι να γνωρίζει ο κόσμος πως θα πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία και στην περιοχή μας.


Καταρχήν, υπενθυμίζεται ότι, σήμερα, Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, επισκέπτεται τη Ρόδο η Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κα Φώφη Γεννηματά η οποία αναμένεται να φθάσει το απόγευμα και στις 7:00 το βράδυ, ως γνωστόν, θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Γεννηματά, πριν από την ομιλία της θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπικές επισκέψεις τόσο στο Δήμο όσο και στην Περιφέρεια και, όσο το επιτρέπει ο χρόνος, θα συζητήσει με τους εκπροσώπους των Αρχών, θέματα που αφορούν τον Α’ και Β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης αλλά και την περιοχή μας.

Επίσης, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει στη Ρόδο, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του, και ο επικεφαλής του «Ποταμιού» κ. Σταύρος Θεοδωράκης-αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία.
Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, επισκέφθηκε τη Ρόδο ένας ακόμη υποψήφιος αρχηγός της ΔΗ.ΣΥ.,  ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Η εκλογική διαδικασία
Καταρχήν, όπως σε όλες τις περιοχές της χώρας, και στη Ρόδο έχει συσταθεί ένα «νομαρχιακό όργανο εμπιστοσύνης» στο οποίο μετέχουν ο Συντονιστής των εκλογών για το Νότιο Αιγαίο, που είναι ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, και εκπρόσωποι όλων των υποψηφίων αρχηγών, το οποίο και θα αναλάβει το συντονισμό για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας σε τοπικό επίπεδο. Μάλιστα, το όργανο αυτό συνεδριάζει τακτικά, δηλαδή δύο φορές την εβδομάδα.

Στο νησί της Ρόδου θα στηθούν συνολικά δώδεκα κάλπες. Για τους ψηφοφόρους στην πόλη θα στηθούν τρεις κάλπες στο Ροδίνι ενώ άλλες εννέα θα τοποθετηθούν σε κάθε μία από τις έδρες των δημοτικών ενοτήτων. Επίσης, κάλπες θα στηθούν και στα νησιά.

Εκείνο που τονίζεται είναι ότι πρόκειται για μία ανοιχτή διαδικασία, δηλαδή δίχως καταλόγους και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσέλθει για να ψηφίσει. Αυτό που χρειάζεται είναι να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ενώ θα πληρώσει ένα συμβολικό αντίτιμο. Επίσης, το όνομά του θα καταχωρείται ώστε να διασφαλίζεται ότι κάποιος δεν θα μπορεί να ψηφίσει πάνω από μία φορά. Εκείνο που υπογραμμίζεται είναι ότι τα μητρώα δεν ισχύουν και ότι «όλα ξεκινούν από μηδενική βάση».