Ν. Σαντορινιός: Nα απαντήσει η Ν.Δ. για την υπόθεση της Siemens

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να απαντήσει για την υπόθεση της Siemens, αλλά και στα δημοσιεύματα για τον γραμματέα της, Λευτέρη Αυγενάκη, δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Έχουν αρχίσει και βγαίνουν πράγματα, κάποια από τα οποία μπορεί να τα γνωρίζαμε και κάποια που δε γνωρίζαμε, όπως αυτή η εμπλοκή του κ. Αυγενάκη σε εξυπηρετήσεις ανθρώπων οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα και βλέπουμε να υπάρχει μία σιωπή γύρω από αυτό το θέμα και μόνο μία απειλή για μήνυση από τον κ. Αυγενάκη, αλλά επί της ουσίας δεν υπάρχει καμία απάντηση.

Ταυτόχρονα βλέπουμε ότι η υπόθεση Siemens μάλλον έχει πολλά πλοκάμια στη ΝΔ και έχει εξυπηρετήσει πάρα πολλούς από το σημερινό πολιτικό προσωπικό της ΝΔ» ανέφερε ο κ. Σαντορινιός κι επισήμανε: «Προφανώς και πρέπει να απαντήσει η ΝΔ, γιατί αν δεν είναι έτσι τα πράγματα, θα πρέπει να ακούσουμε την πραγματικότητα και δεν μπορούμε να την ακούσουμε από πουθενά αλλού παρά από τους ίδιους, οι οποίοι κατηγορούνται».

Σε ό,τι αφορά την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ο υφυπουργός εκτίμησε πως «θα τελειώσει στον χρόνο της, καθώς υπάρχουν αρκετά προαπαιτούμενα που κατά κύριο λόγο είναι τεχνικής φύσης και τα οποία θα ολοκληρωθούν».

«Φαίνεται ότι έχουμε μία καλή εικόνα και τα νέα είναι ότι το υπερπλεόνασμα του προϋπολογισμού ίσως να υπερβεί και το 1 δισ. ευρώ, άρα αυτό το υπερπλεόνασμα θα δοθεί ως κοινωνικό μέρισμα» υπογράμμισε, διευκρινίζοντας: «Οι θεσμοί βλέπουν αυτή τη στιγμή ότι υπάρχει υπερπλεόνασμα κι από εκεί και πέρα είναι στη δική μας ευχέρεια να θέσουμε τα μέτρα, με τα οποία θα δοθεί αυτό το υπερπλεόνασμα».