Ο κομίστας Νίκος Γιαμαλάκης στο Δένδρο

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 7 μμ. στο βιβλιοπωλείο το Δέντρο θα γίνει παρουσίαση των Κόμικς τρόμου με αφορμή το έργο του γνωστού κομίστα Νίκου Γιαμαλάκη.
 

Ο Νίκος Γιαμαλάκης, γνωστός στο χώρο των κόμικς ως Malk, είναι ένας πολυδιάστατος και ταλαντούχος καλλιτέχνης, που έχει ασχοληθεί με ένα ευρύ φάσμα εκφραστικών μέσων, από ζωγραφική και video art μέχρι εγκαταστάσεις και γκράφιτι. Υπηρετεί εδώ και 16 χρόνια στην εκπαίδευση και δη στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Δωδεκανήσου, όπου η καλλιτεχνική παρουσία του είναι εντόνως αισθητή και εδώ.

Εξίσου πληθωρική είναι και η παρουσία του στο χώρο των κόμικς και δη αυτών του τρόμου, κατηγορία στην οποία είναι πιθανόν ο μεγαλύτερος αριστοτέχνης του είδους στην Ελλάδα.

Στην προγραμματισμένη παρουσίαση η Ευαγγελία Μουλά, ερευνήτρια στο πεδίο του παιδικού βιβλίου και των κόμικς, θα μιλήσει για το έργο του Γιαμαλάκη, αλλά και για την παράδοση του είδους του τρόμου γενικότερα, σε λογοτεχνία και κινηματογράφο και για την κριτική του πρόσληψη. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης θα κάνει μια αναδρομή στην ιστορία των κόμικς τρόμου μέσα από ένα πλούσιο και ενδιαφέρον οπτικό υλικό.

Νίκος Γιαμαλάκης
10 Νοεμβρίου
Βιβλιοπωλείο το Δένδρο
Θεμιστοκλέως Σοφούλη 125
τηλέφωνο 2241033206