Αλλαγή ημερομηνίας  στο Run Greece Ρόδου

Όπως έγινε γνωστό πριν από κάποιο διάστημα, το 2018 στη Ρόδο θα διεξαχθεί ο τελευταίος χρονικά αγώνας της πανελλήνιας σειράς, σχετικώς με το επόμενο Run Greece.

Η επιτυχία ήταν τέτοια  στην πρώτη απόπειρα διεξαγωγής της διοργάνωσης αυτής της αντοχής στο νησί μας, κάνοντας τον ΣΕΓΑΣ να την εντάξει πια οριστικά στο πρόγραμμά του.

Μάλιστα, η 21η Οκτωβρίου του 2018 ήταν η προγραμματισμένη ημερομηνία τέλεσης του αγώνα, κάτι που άλλαξε, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες θα πάει μια βδομάδα νωρίτερα.

 Έτσι, η πόλη της Ρόδου θα φιλοξενήσει τους χιλιάδες δρομείς στα 5 και 10χλμ., όπως επίσης στα 1000μ. παιδιών δημοτικών σχολείων την Κυριακή 14 Οκτωβρίου.

Ο λόγος είναι ότι ο ΣΕΓΑΣ θέλει να υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο έως την 11η Νοεμβρίου, ημέρα διοργάνωσης του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, για να υπάρξει όσο γίνεται καλύτερος προγραμματισμός του Run Greece στη Ρόδο.

Από το συγκεκριμένο αγώνα θα προκύψει, όπως και φέτος, η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με συμμετοχή στον τελικό των 3.000μ. που διεξάγεται με τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο την ημέρα του Μαραθωνίου της Αθήνας.