Ανάδειξη της ποδηλασίας στην Κω

Σημαντικός αγώνας ποδηλασίας διοργανώνεται από τον Φιλίνο στην Κω με τη βοήθεια του ΔΟΠΑΒΣ και την έγκριση της ΕΟΠ, έχοντας την ονομασία “3ο Αγώνας Κωακού Επάθλου 2017”.

Ο αγώνας είναι ΟPEN, τοπικός και φιλικός και θα διεξαχθεί μεθαύριο Κυριακή με σκοπό την ανάδειξη του αισθητικού κάλλους του νησιού, αλλά και την ενίσχυση της ποδηλατικής κουλτούρας για την ανάπτυξη του αθλήματος γενικότερα.

Οι διοργανωτές επίσης επιθυμούν την καθιέρωση του αγώνα ως θεσμό για την περιοχή.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9.30 από τη πλατεία Ελευθερίας με προεκκίνηση μέχρι την πλατεία με τις σημαίες όπου θα ξεκινήσει κανονικά ο αγώνας . Διαγράφοντας μια διαδρομή 90 χλμ., αφού διέλθουν από Ζηπάρι, Αντιμάχεια , Κέφαλο (εστιατόριο Αφροδίτη -Μιχάλη Βαβίθη) , Καρδάμαινα Πυλί Ζιά Πλατάνι θα ολοκληρώσουν τον αγώνα τους οι ποδηλάτες, τερματίζοντας στο Μαρμαρωτό. Η απονομή θα γίνει στη πλατεία Ελευθερίας γύρω στις 14.00.

Μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές και αθλήτριες από τις κατηγορίες: 18-29 30-39, 40-49 50-50+, ενώ κάθε μια απ’ αυτές δε μπορεί να έχει λιγότερες από 6 συμμετοχές. Σε αντίθετη περίπτωση θα μεταφέρονται οι συμμετοχές στην επόμενη κατηγορία εκτός από την 50+ που θα μεταφέρεται στη προηγούμενη.

Για τον υπολογισμό της ηλικίας υπολογίζεται το έτος γέννησης αφαιρούμενο από το τρέχον έτος και όχι ο μήνας.
Περισσότερα για τον αγώνα, από τη σχετική προκήρυξη:

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι. Η διοργανώτρια ουδεμία ευθύνη φέρει για οποιοδήποτε ατύχημα, απώλεια ή καταστροφή υλικού οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα. Υποχρεωτική η χρήση κράνους.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι τις 4/11/17 ώρα 20:00 για να ετοιμάσουμε σχετικά κύπελλα και μετάλλια. Όλοι πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα-δήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο στο διαδίκτυο:
https://docs.google.com/…/1c1ao-SLc7WR17m0O1-FL1Of-W3G…/edit
OIKONOMIKOI OΡOI: Κόστος συμμετοχής 5 € για τη κάλυψη εξόδων καυσίμων εθελοντών του αγώνα που θα συνοδεύσουν.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ- ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Στην Γραμματεία από 8,30 π.μ.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ: Θα διεξαχθεί στις 19:00 της προηγούμενης ημέρας στο CAFEDINO.
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Σε σταθερό σημείο θα υπάρχει σταθμός τεχνικού service με εξειδικευμένο προσωπικό από την εταιρεία του κ. Σερνικού.

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ: Θα υπάρχει ένας σταθμός ανεφοδιασμού, τροφοδοσίας (μπάρες) και υδροδοσίας των αθλητών. Αντιμάχεια- SUPER MARKET KRITIKOS, Κέφαλος- εστιατόριο Αφροδίτη -Μιχάλη Βαβίθη και Καρδάμαινα- SUPER MARKET Νικολένδρη Δαυίδ.

Θα υπάρχουν 3 Σημεία Ελέγχου Διέλευσης. Το ένα στο SUPER MARKET KRITIKOS Αντιμάχειας, το 2ο στην Κέφαλο (εστιατόριο Αφροδίτη -Μιχάλη Βαβίθη),  το 3ο στη Καρδάμαινα SUPER MARKET Νικολένδρη Δαυίδ) και το 4ο Ζιά (Εστιατόριο ΟΛΥΜΠΙΑ 2)

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ: Ασθενοφόρο και διασώστες, θα βρίσκονται στη διαδρομή του αγώνα.
ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αποφασίζει επί τόπου η οργανώτρια.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Στον 1ο, 2ο και 3ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλα, σε όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες αναμνηστικό μετάλλιο. Υποχρεωτική η παρουσία των αθλητών στις απονομές για να παραλάβουν τα κύπελλα και τα μετάλλια. Θα υπάρξει και βαθμολογία ομάδων από 3 ποδηλάτες η κάθε μία.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ : Απαγορεύεται με ποινή αποκλεισμού η ρύπανση της περιοχής του αγώνα με μπουκάλια νερό ή συσκευασίες από μπάρες ή gel.(Εξαιρείται απόσταση έως 50 μέτρα από το σημείο εφοδιασμού ή υδροδοσίας μιας και θα τα μαζέψουν εθελοντές).