Οι 9 καλύτερες τροφές κατά των ρυτίδων

Οι 9 καλύτερες τροφές  κατά των ρυτίδων

Οι 9 καλύτερες τροφές κατά των ρυτίδων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 392 ΦΟΡΕΣ

Αν θέλετε να βελτιώσετε την κατάσταση του δέρματός σας, σκεφτείτε να συμπεριλάβετε στις καθημερινές σας συνήθειες την κατανάλωση των παρακάτω τροφίμων.

Αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, που θα θρέψει και θα ενυδατώσει το δέρμα σας (το λάδι αβοκάντο είναι επίσης ένα από τα καλύτερα λάδια φρούτων για το υγιές δέρμα). Περιέχει βιταμίνη Ε και βιταμίνες του συμπλέγματος Β που χρειάζεται το δέρμα για την ελαστικότητα του. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C.

Μούρα
Τα μούρα είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που σκοτώνουν τις ελεύθερες ρίζες και βοηθούν στην πρόληψη βλαβών του δέρματος. Προωθούν την αναγέννηση των κυττάρων και συμβάλλουν σε μια απαλή και μεταξένια όψη στο δέρμα. Εάν ανησυχείτε για τους περιβαλλοντικούς ρύπους και φοβάστε ότι έχετε εκτεθεί σε ορισμένες τοξίνες, προσθέστε περισσότερο τα μούρα στη διατροφή σας. Βατόμουρα και σμέουρα είναι ιδιαίτερα πολύτιμα για την υγεία του δέρματος. Τα άγρια μούρα είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής από βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Ε, βιταμίνης C και προσφέρει στο δέρμα σας μια πολύπλευρη φροντίδα.

Σολομός
Τα λιπαρά ψάρια, είναι μια μεγάλη πηγή των πολύ αναγκαίων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, και ο σολομός θα μπορούσε να είναι η καλύτερη τροφή για να εκπληρώσει τις διατροφικές ανάγκες του σώματος και να διατηρήσει την ομαλότητα και τη φρεσκάδα της επιδερμίδας σας. Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ενυδατώνουν το δέρμα και το προστατεύουν από βλάβες UV που συνδέονται συχνά με την πρόωρη γήρανση.Μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι τα ω-3 μπορεί να είναι χρήσιμα επίσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Το υπέροχο ροζ χρώμα του σολομού είναι αποτέλεσμα του ισχυρού αντιοξειδωτικού ασταξανθίνη. Αυτό το καροτενοειδές κάνει σπουδαία δουλειά γιατί καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται όταν το δέρμα σας είναι υπερβολικά εκτεθειμένο σε υπεριώδεις ακτίνες.
Η κατανάλωση σολομού δύο φορές την εβδομάδα θα απαλύνει τις ρυτίδες και θα βοηθήσει στη καλή διατήρηση και της γενικής υγεία σας.

Μέλι
Το μέλι χρησιμοποιείται συχνά σε μάσκες προσώπου αρίστης ποιότητας. Το μέλι έχει ένα «ενυδατικό» χαρακτήρα, πράγμα που σημαίνει ότι, όταν εκτίθεται στον αέρα, απορροφά υγρασία από τον αέρα, και έτσι βοηθά το δέρμα να μένει ενυδατωμένο, φρέσκο αποτρέποντας την ξηρότητα. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό είδος ζάχαρης που δεν ενεργεί με φλεγμονώδη τρόπο, αλλά σας προστατεύει και σκοτώνει τα επιβλαβή βακτήρια. Το μη επεξεργασμένο μέλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο, ως φυσική γλυκαντική ουσία που θα κάνει το δέρμα σας να λάμψει.

Φυσικό γιαούρτι / κεφίρ
Το φυσικό γιαούρτι θα σας παρέχει όλα τα οφέλη των προβιοτικών. Τα φιλικά βακτήρια του σας προστατεύουν και θρέφουν το δέρμα, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Όταν το πεπτικό σας σύστημα είναι υγιές, είναι λιγότερο πιθανό να αναπτυχθούν οποιεσδήποτε δερματικές παθήσεις και το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει στο καλύτερό του.
Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με κεφίρ. Αυτή είναι μια άλλη μεγάλη τροφή που έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες και περιέχει έως και τρεις φορές περισσότερα προβιοτικά από το συνηθισμένο γιαούρτι.

Ξηροί καρποί
Αντικαταστήστε τα ανθυγιεινά σνακ με μια χούφτα αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια ή φουντούκια και απολαύστε τα ευεργετικά τους αποτελέσματα στο δέρμα σας.
Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και βοηθούν στην καταπολέμηση της ακμής, της ψωρίασης και του εκζέματος. Τα καρύδια επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και επίσης περιέχουν σελήνιο, έτσι είναι ιδανικό για την λείανση των ρυτίδων. Τα καρύδια είναι η καλύτερη πηγή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που θα θρέψουν και θα λειάνουν το δέρμα σας.
Καταναλώστε ξηρούς καρπούς με μέτρο γιατί περιέχουν και αρκετές θερμίδες.

Πράσινο τσάι
Την επόμενη φορά που δεν ξέρεις τι ποτό να πιεις, να επιλέξεις ένα φλιτζάνι αναζωογονητικό πράσινο τσάι. Περιέχει πολλά κατεχίνες, οι οποίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες και να προστατεύσουν το δέρμα σας.
Για καλύτερα αποτελέσματα και υψηλότερα επίπεδα κατεχινών, επιλέξτε χύμα τσάι.

Ντομάτες
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C που βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και κάνει το δέρμα σας πιο σφριγηλό. Συν τοις άλλοις, περιέχουν λυκοπένιο – μια χημική ουσία που προστατεύει το δέρμα σας από τη UV ακτινοβολία και μπορεί επίσης να σας προστατεύσει από διάφορες άλλες ασθένειες. Οι ντομάτες έχουν επίσης αντικαρκινικές ιδιότητες. Όσο πιο κόκκινες, τόσο το καλύτερο.

Καρότα
Τα καρότα είναι γνωστό για την ικανότητά τους να βοηθούν στην προστασία της όρασης, αλλά έχει πλέον αποδειχθεί ότι είναι επίσης μια μεγάλη βοήθεια στην αντι-ρυτιδική πρόληψη. Περιέχουν βιταμίνη C και βήτα-καροτίνη, η οποία προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο.

Πηγή: iator.gr

Διαβάστε ακόμη

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου

«Μίνι» εγκεφαλικό: Ποια είναι τα συμπτώματά του

Ο «Κήπος της γνώσης και της φαντασίας» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού

Οριστική θεραπεία ευρυαγγειών με laser