Έτοιμη η αποστολή του Νοτίου Αιγαίου για τον τελικό του Run Greece

Να χαρεί μια εξαιρετική διαδρομή ως μέρος αυτής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας θέλει η αποστολή από το Νότιο Αιγαίο στον τελικό αγώνα του Run Greece την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

Την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο ραντεβού των μαραθωνοδρόμων, αθλητές που πήραν τις πρώτες θέσεις στην κατηγορία τους στον αγώνα του Run Greece στη Ρόδο την 1η Οκτωβρίου, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο δρόμο 3.000μ.

Η μετακίνηση και η διαμονή καλύπτονται από την ασφαλιστική εταιρεία ERGO, χορηγό της διοργάνωσης, ενώ τα εισιτήρια προς τους προκριθέντες δόθηκαν σε ειδική εκδήλωση πριν τρεις βδομάδες στα γραφεία της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, μέλους του συγκεκριμένου ομίλου.

Από τη βαθμολογία των αθλητών-αθλητριών της κάθε ομάδας στην Αθήνα θα προκύψει μια βαθμολογία αλλά και κατάταξη με επιβράβευση ένα χρηματικό ποσό, που θα δοθεί για φιλανθρωπικό σκοπό. 

Την ομάδα του Νοτίου Αιγαίου απαρτίζουν οι παρακάτω: Νικόλαος Ρουσούλης, Παναγιώτης Τσώκος, Μιχάλης Μαρκόπουλος, Αικατερίνη Κάτρη, Αικατερίνη Χειμωνέτου, Σταματία Νικηταρά, Εμμανουήλ Βασιλειάδης, Αγγελική Φώτου, Χρήστος Παγκράτης, Μαρία Τζίνη, Νικόλαος Γκελερής, Βαλερί Σαμοθράκη, Ιωάννης Βαγιανάκης, Μαρία Θυμιανού, Κωνσταντίνος Αβραμίδης-Ιωαννίδης, Χρυσάνθη Καράκιζα-Παπαθαρρενού, Σταύρος Παπαχριστοδούλου, Αριστονίκη Χριστοφοράκη, Βασίλειος Λιάς, Σταματία Κωστάκη και Μαρία Μιχελή. 

Η αναχώρηση της μικτής ομάδας Νοτίου Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου στις 10:35 από το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου και η επιστροφή της είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή το απόγευμα 12 Νοεμβρίου, στις 17:15 από το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος».

Η αθλητική ομάδα του Νοτίου Αιγαίου, μαζί με τις άλλες ομάδες των υπολοίπων Περιφερειών- Πόλεων θα καταλύσουν στο Ξενοδοχείο ATHENS PRESIDENT HOTEL σε μονόκλινα δωμάτια, όπου και θα δειπνήσουν το βράδυ του Σαββάτου. 

Το συνοπτικό πρόγραμμα, σχετικά με τη συμμετοχή των ομάδων στον τελικό του Run Greece (3.000μ), έχει ως ακολούθως:
Σάββατο 11 Νοεμβρίου, φωτογράφηση όλων των ομάδων, επίσκεψη στην ΕXPO  της διοργάνωσης «Μαραθώνιος της Αθήνας ο Αυθεντικός».
Σάββατο 11 Νοεμβρίου  βράδυ και ώρα 9:00 μμ, εκδήλωση με την ονομασία "Pasta party.
Κυριακή 12 Νοεμβρίου πρωί και ώρα 9:00 πμ, παρακολούθηση τηλεοπτικά της εκκίνησης του Μαραθωνίου και μετάβαση στην εκκίνηση του αγώνα του Τελικού RUN GREECE.
- 9:35 πμ Εκκίνηση
- 11:35πμ, απονομές στο Παναθηναϊκό  Στάδιο.
- 4:00 μμ αναχώρηση όλων των ομάδων για τους προορισμούς τους.

Πώς θα διεξαχθεί ο τελικός:
Οι προκρινόμενοι θα πρέπει να έχουν συμμετάσχει σε μια από τις παρακάτω αγωνιστικές διαδρομές που είναι μετρημένες και πιστοποιημένες από IAAF/ΑIMS και ΣΕΓΑΣ και να πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις:
• Run Greece, Λάρισα - 5km, (10km) *
• Run Greece, Ηράκλειο - 5km, (10km)*
• Run Greece, Καστοριά - 5km, (10km)*
• Run Greece, Ιωάννινα - 5km, (10km)*
• Run Greece, Αλεξανδρούπολη - 5km, (10km) *
• Run Greece, Ρόδος - 5km, (10km) *
• Run Greece, Πάτρα - 5km, (10km) * 

* Αν σε μια από τις ηλικιακές κατηγορίες του αγώνα των 5 χλμ. δεν υπάρχει αποδεδειγμένα καμία συμμετοχή που καλύπτει τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τότε ο προκρινόμενος-μένη θα συμπληρώνεται από την αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία του αγώνα των 10 χλμ. και αν δεν υπάρχει και εκεί, από την αμέσως προηγούμενη ηλικιακή κατηγορία του Αγώνα Δρόμου 5χλμ ή 10χλμ (εφόσον υπάρχει), κατά σειρά ηλικίας (από τη μεγαλύτερη ηλικία προς τη μικρότερη της κατηγορίας) και εναλλάξ από τα 5 χλμ και 10χλμ, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Το συντονισμό των ομάδων ανά Περιφέρεια, τις δηλώσεις συμμετοχής, όλες τις σχετικές διαδικασίες, όλα τα σχετικά με τη μετακίνηση, διαμονή και διατροφή, καθώς και οτιδήποτε έχει σχέση με τη συμμετοχή των ομάδων στον Τελικό Αγώνα Run Greece έχει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κάθε Περιφέρειας.   

Κανένας αθλητής-αθλήτρια και για κανένα λόγο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να δηλωθεί και να συμμετέχει εάν δεν έχει προκριθεί σύμφωνα με τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Θα διεξαχθεί ένας αγώνας 3χλμ που θα συμμετάσχουν όλες οι παραπάνω αναφερόμενες ηλικίες, αλλά θα γίνει ξεχωριστή κατάταξη Ανδρών και Γυναικών χωρίς ηλικιακές κατηγορίες (μια γενική για Άνδρες και μια γενική για Γυναίκες).

Οι βαθμοί του/της νικητή-τριας (Ανδρών - Γυναικών), είναι ο αριθμός που μας δίνει το σύνολο των συμμετεχόντων στην γραμμή εκκίνησης (αν στην γραμμή εκκίνησης είναι 70 Άνδρες και 70 Γυναίκες, ο/η πρώτος-τη θα πάρουν 70 βαθμούς).

Στη συνέχεια για κάθε επόμενο τερματίσαντα, οι βαθμοί θα μειώνονται κατά 1 (69 βαθμοί για τον/την δεύτερο-η, 68 βαθμοί για τον/την τρίτο-η κ.ο.κ). Το άθροισμα των βαθμών των τερματισάντων κάθε ομάδας Ανδρών και Γυναικών θα είναι το σύνολο των βαθμών για την ομαδική κατάταξη κάθε ομάδας Ανδρών και Γυναικών.

Στον πρώτο νικητή-νικήτρια της Γενικής Κατάταξης Ανδρών και Γυναικών θα απονεμηθούν κύπελλο-μετάλλιο και δίπλωμα, στον δεύτερο-δεύτερη μετάλλιο και δίπλωμα και στον τρίτο-τρίτη μετάλλιο και δίπλωμα. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Επίσης θα δοθούν χρηματικά έπαθλα μέσω του Μεγάλου Χορηγού του Run Greece, Wind Hellas, στις νικήτριες ομάδες της Ομαδικής βαθμολογίας Ανδρών και Γυναικών, που με απόφαση των νικητριών ομάδων θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της περιφέρειας από την οποία προέρχονται.

Ο ΣΕΓΑΣ με την αρωγή του Χορηγού του Αγώνα Δρόμου 3χλμ, της ERGO Ασφαλιστικής, θα φροντίσει για τη μετακίνηση, διαμονή και διατροφή (full board) των δρομέων που θα συμμετάσχουν, αναλαμβάνοντας και τα σχετικά έξοδα.  Κάθε ομάδα θα αποτελείται το ανώτερο από 10 άνδρες και 10 Γυναίκες και 1 συνοδό-συντονιστή.

Γενικά
Οι συμμετέχοντες θα μεταβαίνουν στο χώρο εκκίνησης του Αγώνα με ευθύνη του συνοδού-επικεφαλής της Ομάδας.  Θα πρέπει να βρίσκονται εκεί τουλάχιστον μια ώρα πριν από την εκκίνηση, δηλαδή στις 09.40 π.μ.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραδώσουν την τσάντα με τον ιματισμό τους τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την εκκίνηση του αγώνα.  Η παράδοση γίνεται μόνο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει οριστεί από την Οργανωτική Επιτροπή.

Απαραίτητα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί η τσάντα που τους παραδόθηκε. Η παράδοση της τσάντας στους κατόχους δρομείς θα γίνεται μετά τον τερματισμό τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις εξέδρες του Παναθηναϊκού Σταδίου, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

Το αργότερο 15 λεπτά πριν από την εκκίνηση, δηλαδή στις 10.25 π.μ., όλοι οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο της εκκίνησης. Οι δρομείς θα τοποθετηθούν στην γραμμή εκκίνησης με ευθύνη των διοργανωτών.

Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να αγωνιστούν υποχρεωτικά με το T-Shirt που θα τους δώσει η διοργάνωση σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κάθε περιοχής.

Θα υπάρχουν ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης στην εκκίνηση και τον τερματισμό, καθώς και πιθανώς σε ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων.  Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, στον τερματισμό καθώς και σε όλες τις ενδιάμεσες ζώνες ελέγχου του αγώνα, θα ακυρώνεται.

Οι δρομείς με δική τους ευθύνη, θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.