Εθελοντική αιμοδοσία στο Λύκειο Αφάντου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και αυτήν την φορά η εθελοντική αιμοδοσία, η πέμπτη κατά σειράν που διοργάνωσε την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου  το Γενικό Λύκειο Αφάντου σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ροδου.

Βασικός σκοπός της προσπάθειας της εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιεί το ΓΕΛ Άφαντου είναι εκτός του ικανοποιητικού αριθμού φιαλών αίματος που συγκεντρώνεται κάθε φορά, να ευαισθητοποιήσει επίσης και να διαδώσει τον θεσμό της αιμοδοσίας και φυσικά την καλλιέργεια του εθελοντισμού στους μαθητές.
 


Σε αυτήν την προσπάθεια συμμετέχει όλο το ΓΕΛ Αφάντου, με τον διευθυντή κ. Βενέτιο Θωμίδη, τον σύλλογο καθηγητών και τους μαθητές να  είναι μια μεγάλη και δυναμική ομάδα.  

Ο συνεργάτης της “Ροδιακής”  Κοινωνικός Λειτουργός κ. Γιώργος Νικολής παρευρέθηκε προσκεκλημένος από την διεύθυνση του ΓΕΛ  Αφάντου στην εκδήλωση και συνομίλησε με την μαθήτρια Βάσω Πελλου που είναι στην ομάδα συντονισμού της αιμοδοσίας από πλευράς μαθητών η οποία και μας δήλωσε, « Η σημερινή ημέρα αιμοδοσίας είναι μια ακόμα προσπάθεια μας στον χώρο του εθελοντισμού στο Λύκειο μας.  Η τρίτη τάξη του Λυκείου μας είναι και αυτή που κάθε χρόνο μαζί με τους καθηγητές μας διοργανώνουμε την εθελοντική αιμοδοσία.

Φέτος συγκεντρώσαμε πάνω από πενήντα φιάλες αίματος, οι δεκαπέντε από αυτές προέρχονται από μαθητές της τρίτης τάξεως του Λυκείου μας. Θέλω εκ μέρους και των συμμαθητών μου  να ευχαριστήσω την εφημερίδα σας την « Ροδιακή» που καλύπτει δημοσιογραφικά την εκδήλωσή μας όπως επίσης και τους διαφόρους χορηγούς μας που στηρίζουν την προσπάθεια μας με διαφόρους είδους εδέσματα, αναψυκτικά, αφίσες κ.τ.λ. και πιστεύουμε ότι θα έχουμε την υποστήριξη τους και στο μέλλον διότι η αιμοδοσία είναι πολύ σημαντική».

Φωτορεπορτάζ
Γιώργος Νικολής