Απάντηση του Γιώργου Ντάκα στη διοίκηση του “Κολοσσού”

Aπάντηση στην ανακοίνωση της ΚΑΕ Κολοσσός, δίνει για το επεισόδιο που έγινε ο κ. Γιώργος Ντάκας. Αναφέρει τα εξής:

«Κατανοώ απόλυτα την προσπάθεια της ΚΑΕ Κολοσσός, να καλύψει την απρέπεια του Διευθυντή της και την επικίνδυνη όσο και προκλητική ανυπαρξία της Αστυνομίας. Δυστυχώς κύριοι της ΚΑΕ, η προσπάθειά σας αυτή, είναι καλυμμένη με μεγάλα ψέμματα, ανακρίβειες και αντιφάσεις. Είναι δε εμποτισμένη, με το ύφος του Διευθυντή σας. Δεν βρήκατε, όπως και ο κ. Γκοτζογιάννης, ούτε μία λέξη συμπαράστασης, για το παιδί μου, το οποίο δέχτηκε αήθη, απρόκλητη και καθόλου φραστική επίθεση, όπως ψευδώς ισχυρίζεστε, μόνο και μόνο επειδή φόρεσε τη φανέλα με τα χρώματα της ποδοσφαιρικής ομάδας που αγαπά.

Προφανώς σας ενδιαφέρει το κύπελλο ήθους, αδιαφορώντας αν στην εξώπορτα του Βενετοκλείου, το παιδί μου, έγινε βορά στα νύχια μιας αγέλης, που αποδεδειγμένα, δεν ήλθε για να παρακολουθήσει τον αγώνα, αλλά για να δώσει χρώμα στην ανυπαρξία της. Δικαίωμά σας, να καλύψετε τον Διευθυντή σας, δεν επιτρέπεται όμως να κάνετε το άσπρο μαύρο, για να το πετύχετε. 

Ο κ. Γκοτζογιάννης, μας πλησίασε, αφού το θέμα είχε λήξει. Προηγουμένως, ο εκπρόσωπος της ΚΑΕ ΑΕΚ ο οποίος, προς τιμήν του, είχε ζητήσει ειλικρινή συγγνώμη (κάθε σύγκριση, προκαλεί μελαγχολία κύριε Γκοτζογιάννη) για τη συμπεριφορά των οπαδών της. Εμείς καθόμασταν στις θέσεις μας και περιμέναμε να αρχίσει το παιχνίδι. 

Ο κ. Διευθυντής σας, δεν ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί, ούτε ζήτησε να βοηθήσει το κατατρομαγμένο παιδί μου. Πρότεινε ευθέως στο Σταμάτη, προφανώς με υπόδειξη Αστυνομικού, να του δώσει μια φανέλα του Κολοσσού, όχι επειδή του την είχαν σχίσει τη δική του, αλλά για να κατευνάσει τους χουλιγκάνους, που του ζητούσαν να βγάλει την πράσινη φανέλα. Ο Σταμάτης, δείχνοντας το απαράμιλλο ήθος του, συμφώνησε να αλλάξει φανέλα, κάτι όμως που δεν του το επέτρεψα, γιατί σε καμία περίπτωση, δεν θα δεχόμουν να καταρρακωθεί η προσωπικότητα και η αξιοπρέπεια του παιδιού μου και αφού το θέμα για μας, εθεωρείτο λήξαν, προτίμησα να αποχωρήσουμε από το γήπεδο. 

Κατά βάθος ένοιωσα τεράστια απογοήτευση, αφού ο επίσημος Κολοσσός, με την στάση και τη συμπεριφορά του κ. Γκοτζογιάννη, αντί να στηρίξει τα μέλη μιας οικογένειας φανατικών Κολοσσιτών, δικαίωνε τους θύτες. Δεν είναι δυνατόν, να υιοθετεί την άποψη, ότι ο γιος μου προκάλεσε, με το να φορέσει φανέλα με άλλα, ξένα προς το παιχνίδι χρώματα. Μία άποψη που δυστυχώς άκουσα και από τα χείλη ενός Αστυνομικού, στον οποίο διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν αντέδρασε, αφού μπροστά στα μάτια του έγινε η επίθεση στο Σταμάτη. 

Αντί να ευλογείτε τα γένια του Διευθυντή σας, κύριοι της ΚΑΕ Κολοσσός, θα ήταν σοφότερο να του υπενθυμίσετε, ότι σ΄αυτή την πόλη, τα αθλητικά ιδεώδη, βρίσκονται πολύ ψηλά στις συνειδήσεις των Ροδιτών, από την εποχή του πολυνίκη Διαγόρα. Γι΄αυτό και δικαίως το Βενετόκλειο είναι ξακουστό για την οικογενειακή του ατμόσφαιρα. 

Ο κ. Γκοτζογιάννης, έδειξε την απρέπειά του, όταν του τόνισα ότι εγώ και η οικογένεια μου, εδώ και 10 χρόνια, είμαστε μόνιμοι θαμώνες της Θύρας 1, μου ζήτησε να του δείξω τα διαρκείας μας. Να τον χαίρεστε ! Εγώ και η οικογένειά μου κ. Γκοτζογιάννη, είμαστε φανατικά με τον Κολοσσό, διότι είμαστε πάνω απ' όλα ΡΟΔΙΤΕΣ. Ακόμα και όταν έρχεται στη Ρόδο ο ΠΑΟ, εμείς στηρίζουμε τον Κολοσσό, γιατί είναι το σπίτι μας, ο τόπος μας. 

Δηλώνω ξεκάθαρα, ότι, μετά από αυτά, δεν θα ξαναπατήσουμε το πόδι μας σε αγώνα του Κολοσσού. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάψουμε να αγαπάμε την ομάδα μας, που τιμά Πανελληνίως τη Ρόδο μας και τη Δωδεκάνησο μας. Κανένας Γκοτζογιάννης δεν θα καταφέρει να βγάλει από την καρδιά μας την ομάδα μας. 

Ας μείνει ο κ. Γκοτζογιάννης, να χαϊδεύει τις αγέλες που ΜΙΑ ΦΟΡΑ το χρόνο επισκέπτονται το Βενετόκλειο. Οι ευχαριστίες σας δε, προς τις Αστυνομικές δυνάμεις, που βρισκόντουσαν στην είσοδο του γηπέδου, εκτός από υποκριτικές, είναι και άκρως επικίνδυνες, αφού εκτός των άλλων, στέλνετε το μήνυμα στους κάθε λογής χουλιγκάνους και παραβάτες: Δέρνετε όσο θέλετε, η Αστυνομία είναι ως ει παρούσα. 

Απευθύνω έκκληση προς την Αστυνομική Διεύθυνση, αφού δεν το κάνετε εσείς, να πάρει δραστικά μέτρα, για να μη φτάσουμε στο σημείο, να θρηνήσουμε θύματα, σε ένα γήπεδο κόσμημα φιλοξενίας και πολιτισμού...».