X. Κόκκινος: Με ευχολόγια και με αγορεύσεις που θυμίζουν «εκθέσεις ιδεών», δεν επανέρχονται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ

X. Κόκκινος: Με ευχολόγια και με αγορεύσεις που θυμίζουν «εκθέσεις ιδεών», δεν επανέρχονται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ

X. Κόκκινος: Με ευχολόγια και με αγορεύσεις που θυμίζουν «εκθέσεις ιδεών», δεν επανέρχονται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 86 ΦΟΡΕΣ

Δεν αρκεί η ανάλυση του προβλήματος στο στενό κύκλο του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Με αφορμή τη συζήτηση του θέματος «επικείμενη κατάργηση των συντελεστών Φ.Π.Α. στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου» στην 11η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου (5.11.2017), στην τοποθέτησή του Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και σε δηλώσεις του σε τοπικά Μ.Μ.Ε., έκανε τις παρακάτω επισημάνσεις και προτάσεις:

«Με ευχολόγια και με αγορεύσεις που θυμίζουν εκθέσεις ιδεών και ανάλυση του προβλήματος στο στενό κύκλο του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεν επανέρχεται στην κοινωνία μας το ευεργετικό μέτρο - αναπτυξιακό κίνητρο των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α..

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε προεκλογικά ότι δε θα τους καταργήσει, έπραξε το αντίθετο!

Για την περιοχή της Δωδεκανήσου -εξαιρώντας άδικα τη Ρόδο και την Κάρπαθο- και με το επιχείρημα ότι τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου δέχονται μεταναστευτικές ροές, παρέτεινε για ένα έτος την ισχύ του προηγουμένου καθεστώτος Φ.Π.Α. στην περιοχή μας.

Σε λίγες ημέρες οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. θα πάψουν για όλο το Αιγαίο. Αυτό σημαίνει αύξηση βασικών αγαθών, το κύμα ακρίβεια θα πλήξει κάθε νησιώτη και η επιχειρηματικότητα θα δεχθεί άλλο ένα χτύπημα.

Αν συνδυάσει κανείς και τις άλλες αδικίες που έχει υποστεί η περιοχή μας, γίνεται αντιληπτό ότι δεχόμαστε διωγμό αντί για νησιωτικές αναπτυξιακές πολιτικές. Την ίδια ώρα οι μεταναστευτικές ροές δείχνουν αυξητικές τάσεις στην περιοχή μας. Επομένως το επιχείρημα για παράταση του μέτρου που υπήρξε πριν ένα χρόνο ισχύει και σήμερα!

Η Κυβέρνηση και οι δανειστές και το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα πρέπει να αντιληφθούν ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι αναγκαίο για τα νησιά μας και σε καμία των περιπτώσεων δεν φέρνει τις εισπράξεις που αναμένει το κράτος.

Είναι σημαντικό να υπάρξει αγωνιστικό και διεκδικητικό πλαίσιο και ενημέρωση όλων των νησιωτών μας, αλλά και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, ώστε να δημιουργήσουμε κοινωνικές συμμαχίες και να σταματήσουμε τον τεχνικό διαχωρισμό - διχασμό μεταξύ ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας που καλλιεργούν κάποιοι/ες σκόπιμα.

Προτείνω τα εξής:

Να υπάρξει ενημέρωση των νησιωτών μας και συλλογή υπογραφών από το σύνολο των κατοίκων του Αιγαίου που ζητούν να διατηρηθούν οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α..

Ενημερωτικό μήνυμα, ένθετο και καταχωρήσεις σε τοπικά και πανελλαδικά Μ.Μ.Ε. που να αναδεικνύουν και να ενημερώνουν για το ζήτημα.

Συμβολικό κλείσιμο (για λίγες ώρες) των γραφείων της Π.Ν.Αι., των δήμων, των υπηρεσιών και των καταστημάτων, μετά από συνεννόηση με όλους του φορείς της περιοχής μας.

Παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας της περιοχής μας και συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς όλων των κομμάτων.

Τέλος ενημερωτικές συζητήσεις για συστράτευση και ενεργοποίηση πολιτών και φορέων σε όλα τα νησιά μας και στο λεκανοπέδιο για τη στήριξη του δίκαιου αιτήματός μας.»

Εκφράζω τη λύπη μου που μέχρι σήμερα οι «διαμαρτυρίες» έχουν περιοριστεί σε «στενό οικογενειακό κύκλο». Μόνο με κινητοποίηση της κοινωνίας μέσα σε δημοκρατικά και πολιτισμένα πλαίσια θα ανακόψει το σχέδιο που υπάρχει για την οριστική κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας.

Συμμετοχή σε εκδηλώσεις

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος:

- στην εκδήλωση της εθελοντικής ομάδας «Η Ρόδος για τη Ζωή» και

- στην αναγόρευση του τέως υπουργού κ. Αναστάσιου Γιαννίτση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Γκρίτσαλη και του προέδρου του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών κ. Σεϊμένη, παρέστη στην τελετή αναγόρευσης του Καθηγητή Οικονομικής Ανάπτυξης και Ομότιμου Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αναστάσιου Γιαννίτση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Κατάλυμα της Ισπανίας στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Ο κ. Χ. Κόκκινος συνεχάρη τον πρώην υπουργό κ. Γιαννίτση για την τιμητική ακαδημαϊκή του διάκριση και την ηγεσία του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τις συνεχείς προσπάθειές της για την αναβάθμιση του νησιωτικού ιδρύματος που κάθε χρόνο παρουσιάζει επιτυχίες.

● Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος συμμετείχε με πλήθος κατοίκων της Ρόδου στην επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε η εθελοντική ομάδα «Η Ρόδος για τη Ζωή» την Κυριακή 5η Νοεμβρίου 2017, για όγδοη συνεχή χρονιά. Αποτελεί εκδήλωση - θεσμό και αφορά την έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου. Σε αυτήν την εκδήλωση δίνεται η ευκαιρία σε όλους μας να ευαισθητοποιήσουμε, να αφυπνίσουμε και να υποστηρίξουμε έμπρακτα το συνάνθρωπό μας.

Αποδέκτης αυτής της προσπάθειας: Tο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για τη δωρεά εξοπλισμού αναβάθμισης του Παθολογοανατομικού Τμήματος.

Ο κ. Χ. Κόκκινος συγχαίρει θερμά τον Πρόεδρο κ. Σάββα Σαββαΐδη, καθώς και τα μέλη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Η Ρόδος για τη ζωή» για την κοινωνική ευαισθησία και πρωτοβουλία που έχουν αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια και όλους όσους συμμετέχουν και στηρίζουν την προσπάθειά τους

Διαβάστε ακόμη

Τρία θέματα στο περιφερειακό από την παράταξη του Ν. Παπανικόλα

Αποτελέσματα 14ου διαγωνισμού φωτογραφίας της Dodekanisos Seaways

Αρκετές δωρεές τροφίμων για το συσσίτιο του δήμου

Ποιοι ορίστηκαν ένορκοι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου

Καθορίστηκε το πλαίσιο αποχής των δικηγόρων

Μέχρι τις 31 Μαΐου θα πρέπει να θεραπευτούν οι παραβάσεις των καταστημάτων

Σήμερα θα παραδοθούν αντιπλημμυρικά έργα 500.000 ευρώ

Δήμαρχος Ρόδου: Η παράταξη της μειοψηφίας αδυνατεί να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών