Τρεις Δωδεκανήσιοι στην εκκίνηση

Οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες του μαραθωνίου, θα πάρουν θέση εκκίνησης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Αθήνας την ερχόμενη Κυριακή με στόχο την κατάκτηση της κορυφής. Οι περσινοί νικητές σε άνδρες και γυναίκες Χριστόφορος Μερούσης και Ράνια Ρεμπούλη (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) θα βρίσκονται στη γραμμή εκκίνησης με στόχο να επαναλάβουν το θρίαμβό τους. 

Στους άνδρες έχουν δηλωθεί να πάρουν μέρος συνολικά 126 αθλητές ανάμεσα σε αυτούς ο δεύτερος του περσινού αγώνα, Κώστας Γκελαούζος, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος στη 15η συμμετοχή του στη διοργάνωση και ο Μιχάλης Παρμάκης, που μετρά ήδη δύο νίκες σε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Από τα Δωδεκάνησα θα συμμετάσχουν επίσης ο Νίκος Φλεβάρης από τον ΑΟ Καλλιπάτειρα και ο Μιχάλης Χατζηιωάννου του ΑΟ Σύμης, νικητής του Μαραθωνίου Ρόδου.

Στις γυναίκες, πέρα από την Ρεμπούλη έχουν δηλωθεί οι Σοφία Ρήγα, Μάγδα Γαζέα, Ντενίζ Δημάκη και Σόνια Τσεκίνη και φαίνεται πως θα γίνει ένας δυνατός αγώνας. Στην αυθεντική διαδρομή αναμένεται να επιστρέψει και η πολυνίκης στο αγώνισμα (επτά φορές νικήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα) Γεωργία Αμπατζίδου, που μπορεί να έχει σταματήσει εδώ και χρόνια τον πρωταθλητισμό συνεχίζει, ωστόσο, να αθλείται.