Πλημμυρίζει...  από δρομείς η Αθήνα

Με τη συμπλήρωση των τελευταίων θέσεων, πριν λίγες ημέρες, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο και στον απογευματινό αγώνα των 5 χιλιομέτρων, ολοκληρώθηκαν οι συμμετοχές στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς και πλέον η Οργανωτική Επιτροπή δεν δέχεται άλλες αιτήσεις.

Η αγάπη του κόσμου και η εμπιστοσύνη για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο αποδείχθηκαν για μία ακόμη χρονιά και πλέον ο αγώνας της 12ης Νοεμβρίου κατέρριψε το ρεκόρ συμμετοχών, με περισσότερους από 51.000 δρομείς σε όλους τους αγώνες, γι’ αυτό την ερχόμενη Κυριακή, η Αθήνα θα φορέσει τα καλά της για να υποδεχθεί τους χιλιάδες δρομείς και τους θεατές που θα κατακλύσουν τους δρόμους.

Ο επόμενος στόχος για τον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο με μέγα χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ, είναι η προσέλευση του κόσμου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο για την υποδοχή-γιορτή όσων τερματίζουν στο ιστορικό στάδιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
Συνολικά στη Μαραθώνια διαδρομή έχουν δηλώσει συμμετοχή 18.500 άτομα, ενώ από 9.500 δρομείς θα πάρουν μέρος στους πρωινούς αγώνες των 5 και 10 χλμ.

Άλλα 6.500 άτομα θα τρέξουν στο απογευματινό 5άρι, 6000 θα είναι τα παιδιά στον αγώνα των 1.200 μέτρων, ενώ στον αγώνα των Special Olympics οι αθλητές με τους συνοδούς θα ξεπεράσουν τους 1.000. Λαμβάνοντας υπόψη τους αγώνες παιδιών κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής καθώς και τους δρομείς από επτά Περιφέρειες της χώρας που θα λάβουν μέρος στον τελικό του Run Greece ERGO, ξεπερνούν έτσι στον αριθμό των 51.000 δρομέων.

Μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι και οι Δωδεκανήσιοι στα προαναφερόμενα αγωνίσματα για ενήλικες, δίνοντας και φέτος δυναμικό «παρών». 
Από όλους τους συμμετέχοντες, οι ξένοι δρομείς είναι περίπου 10.000, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα τρέξουν στην Αυθεντική Διαδρομή.

Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής και του απαραίτητου υλικού του αγώνα για όλους τους συμμετέχοντες θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης, το οποίο φιλοξενείται στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Ταεκβοντό), στο Ολυμπιακό Συγκρότημα Φαλήρου, κατά τη διάρκεια της ERGO MARATHON EXPO.

Οι ώρες και μέρες λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών για το κοινό είναι οι εξής:
Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017: 13.00 – 20.00
Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017: 10.00 – 20.00
Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017: 10.00 – 18.00