Ρόδος για τη Ζωή: Εντυπωσιακή και φέτος η συμμετοχή του κόσμου

Περίπου 15.000 Ροδίτες συμμετείχαν στην εκδήλωση “Η Ρόδος για την Ζωή”

Καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ και αγκαλιάζοντας την εκδήλωση όλων των Ροδιτών, περίπου 15.000 συμπολίτες μας, "σηκώθηκαν" απο τους καναπέδες τους την Κυριακή το πρωί και έδωσαν δυναμικό "παρών" στην 8η κατά σειρά εκδήλωση "Η Ρόδος για τη Ζωή".

Ο στόχος για την αναβάθμιση αυτή τη φορά του παθολογοανατομικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, επετεύχθη και πάλι, χάρις σε όλους εμάς που περπατήσαμε, που βοηθήσαμε ως εθελοντές, που αγοράσαμε το μπλουζάκι της εκδήλωσης ή που δωρίσαμε χρήματα για αυτό τον υπέροχο σκοπό.

Η εκδήλωση -θεσμός για το νησί μας, κατάφερε και φέτος να σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχής και να συλλέξει το πολυπόθητο ποσό των 45.000 ευρώ που είχε τεθεί ως στόχος για τις ανάγκες του Νοσοκομείου της Ρόδου.

Παρέες, ζευγάρια, φίλοι, οικογένειες, ομάδες, σύλλογοι, μικροί και μεγάλοι, έδωσαν και τη φετινή χρονιά μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, γεμίζοντας την πλατεία δημαρχείου με τα πορτοκαλί μπλουζάκια τους και αμέσως μετά, όλοι μαζί πραγματοποίησαν την καθιερωμένη διαδρομή (με μια μικρή παραλλαγή) μέσα απο την Τάφρο της Παλιάς Πόλης.

Για όσους νίκησαν, για όσους ακόμη "παλεύουν" για εκείνους που "νικήθηκαν", για γνωστούς, φίλους και συγγενείς μας, όλοι για έναν σκοπό!
Με το χαμόγελο στα χείλη, γεμάτοι ενέργεια και διάθεση και με σύμμαχο για μια ακόμη χρονιά τον καιρό, σχεδόν 15.000 συντοπίτες μας, "ξεχύθηκαν" στους δρόμους, ξεχνώντας τα προβλήματα της καθημερινότητας με τον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος απο την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

Οι χιλιάδες συμπολίτες μας έτρεξαν και περπάτησαν, περνώντας παράλληλα μήνυμα ευαισθητοποίησης, για μια εκδήλωση με την αγνότητα της συγκεκριμένης.
Το κλίμα της εκδήλωσης, ήταν απο νωρίς το πρωί ιδιαίτερα φορτισμένο, όταν η πλατεία δημαρχείου άρχισε να γεμίζει με πορτοκαλί μπλούζες, ενώ φορτίστηκε ακόμη περισσότερο λίγο πριν ξεκινήσει το περπάτημα, όταν πια οι χιλιάδες συμπολίτες μας "δεν χωρούσαν" στο οπτικό πεδίο όποιου καθόταν στη σκηνή, ούτε και στους φωτογραφικούς φακούς όσων προσπάθησαν να καλύψουν την εκδήλωση!

Όπως κάθε χρονιά, ο γυμναστής κ. Στέργος Κουπάδης βοήθησε στην "προθέρμανση" του κόσμου που περίμενε υπομονετικά για να ξεκινήσει το περπάτημα, ενώ οι 7.000 watt έδωσαν και φέτος "το παρών" διασκεδάζοντας μας με τη μουσική τους.  Από το δημαρχείο έως και τη Μεσαιωνική Τάφρο, για περισσότερο απο τρεις ώρες, μια ατελείωτη "θάλασσα" από πορτοκαλί μπλουζάκια ήταν το μοναδικό που αντίκριζε όποιος βρισκόταν στην περιοχή. Η συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, έληξε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, αμέσως μετά την απονομή των μεταλλίων στους δρομείς αλλά και στις ομάδες με τη μεγαλύτερη συμμετοχή.

Ο πρόεδρος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας "Η Ρόδος για τη Ζωή" αλλά και εμπνευστής αυτής της ιδέας, κ. Σάββας Σαββαϊδης βρισκόταν εκτός Ρόδου για επαγγελματικούς λόγους, ωστόσο απέστειλε μήνυμα για την επιτυχημένη αυτή δράση μέσα απο την προσωπική του σελίδα στο facebook.  

Ο ίδιος ανέφερε "φέτος για πρώτη φορά επαγγελματικοί λόγοι με κράτησαν μακριά. Η καρδιά μου όμως ήταν εκεί. Ένα μεγάλο μπράβο στους αγαπημένους μου Παναγιώτη Παπαντωνίου, Νάντα Ροχάνη και Φράνσις Νιοτή που προετοίμασαν στην εντέλεια, συντόνισαν και εν τέλει κατάφεραν να βάψουν την πλατεία στο πορτοκαλί, στους δεκάδες επώνυμους και ανώνυμους εθελοντές και φίλους που στηρίζουν με κάθε τρόπο την εκδήλωση, στους χιλιάδες χορηγούς μας που έκαναν ακόμη μια κρίσιμη δωρεά στο Νοσοκομείο της Πόλης μας πραγματικότητα!".

Αντίστοιχα, ο αντιπρόεδρος της ΑμΚΕ κ. Παναγιώτης Παπαντωνίου, μίλησε στην "Ροδιακή" για την επιτυχία της εκδήλωσης, σημειώνοντας,   "Φέτος ο στόχος ήταν τριπλός, αφού αφορούσε τρία μηχανήματα για το παθολογοανατομικό τμήμα του Νοσοκομείου μας. Ο στόχος, ήταν δύσκολος και φιλόδοξος, ωστόσο επετεύχθη για μια ακόμη χρονιά. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους  όσοι ανταποκρίθηκαν και φέτος, στέλνοντας μήνυμα αγάπης και ζωής.

Φαίνεται πως είναι χαραγμένος στην καρδιά των Ροδιτών, είναι στα αντανακλαστικά τους πλέον! Ταυτόχρονα, θα ήθελα να ευχαριστήσω (και είναι κάτι που γίνεται για πρώτη χρονιά), το δήμο Ρόδου, την τροχαία, το ΕΚΑΒ, την αρχαιολογία και τις εθελοντικές ομάδες που είναι μαζί μας απο το 2010, Εθελοντές Σαμαρείτες, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και τους κριτές του ΣΕΓΑΣ για τη βοήθειά τους στη διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης, και φυσικά τους εθελοντές της "Ρόδος για τη Ζωή".
Παράλληλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις εταιρείες Euromedica και Intersalonika, για την παραχώρηση των ασθενοφόρων τους.

Με τη σειρά της, η γραμματέας της ΑμΚΕ και υπεύθυνη των εθελοντών κ. Νάντα Ροχάνη μιλώντας στην "Ροδιακή" ανέφερε μεταξύ άλλων "για μια ακόμη χρονιά, αυτή η διοργάνωση ολοκληρώθηκε χάρη σε όλους τους εθελοντές. Για μια ακόμη χρονιά λοιπόν, αποδείξαμε όλοι εμείς ότι όταν έχεις θέληση πετυχαίνεις όποιο στόχο και να θέσεις, ενώ πολύ μεγάλο ρόλο σε όλο αυτό είχε η αγνότητα της υπόθεσης".  
Λίγες ώρες μετά την εκδήλωση, τα social media είχαν "κατακλυστεί" απο στιγμές που απαθανάτισαν συμπολίτες μας που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ενώ το θέμα συζήτησης αυτών των ημερών δεν ήταν άλλο απο την επιτυχία του "Ρόδος για τη Ζωή".

Και φυσικά, ο αγώνας των διοργανωτών και των εθελοντών, δεν σταμάτησε την Κυριακή, αφού μετά τον απολογισμό της εκδήλωσης, θα ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς και αναβάθμισης των μηχανημάτων για το παθολογοανατομικό τμήμα του Νοσοκομείου της Ρόδου και αμέσως μετά, σχεδόν χωρίς ανάσα, θα ξεκινήσει η αναζήτηση του νέου στόχου για την επόμενη χρονιά!
Και όπως πάντα, οι κάτοικοι αυτού του νησιού θα περιμένουν τις ανακοινώσεις κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι τους για ένα νέο ρεκόρ, για μια ακόμη προσπάθεια, για ένα ακόμη μήνυμα όχι μόνο προς εκείνους που παλεύουν για τον καρκίνο, αλλά και σε όσους έχουν αφήσει περιοχές όπως τη δική μας, σε δεύτερη μοίρα....