Ένοχος για ασέλγεια σε βάρος δεκάχρονης

Καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 10 ετών 36χρονος από την Χάλκη

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, 36χρονος από την Χάλκη ο οποίος κατηγορούνταν για κατάχρηση σε ασέλγεια, παράνομη βία και παράνομη παρακράτηση σε βάρος ανήλικου παιδιού.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Γιώργου Κυπραίου και Γιώργου Λαμπαδάκη έκρινε ένοχο τον 36χρονο για την κατάχρηση σε ασέλγεια επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 10 ετών και ένοχο για την παράνομη κατακράτηση όπου του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών δηλαδή κατά συγχώνευση 10 έτη κάθειρξη και 3 μήνες φυλάκιση με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Με την ίδια  απόφασή του το δικαστήριο έπαυσε εφ’ όρου την ποινική δίωξη (με το νόμο 4411/16) για την κατηγορία της παράνομης βίας.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά την καταγγελία που έκανε πριν από έξι χρόνια σε βάρος του 36χρονου ο πατέρας του 10χρονου κοριτσιού, αλλά και τις εν συνεχεία καταθέσεις που έδωσε η μικρή.

Σύμφωνα το κατηγορητήριο στις 14 Ιουνίου 2011 ο 36χρονος φέρεται να κάλεσε την ανήλικη σπίτι του, της έδεσε τα χέρια πίσω από τη πλάτη με καλώδιο και τα μάτια με μία φανέλα, την μετέφερε κουβαλώντας την στα χέρια σε υπνοδωμάτιο και εκεί ασέλγησε σε βάρος της.

Πάντως ο 36χρονος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και ακόμη και ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου είχε βρεθεί μετά την σύλληψή του, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε τονίσει μεταξύ άλλων ότι την ημέρα εκείνη βρισκόταν σπίτι του με φίλο του κάνοντας εργασίες επισκευής της τηλεόρασης του όταν ήρθε η ανήλικη και του ζήτησε να του δώσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του πατέρα του προκειμένου να του τα πάρει σε καφενείο που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Πράγματι της έδωσε τα κλειδιά και της ζήτησε να έρθει λίγο αργότερα όταν θα τελείωνε τη δουλειά που έκανε προκειμένου να της δώσει γλυκά για να πάρει σπίτι της.  

Ο 36χρονος ισχυρίστηκε πως συνήθιζαν κάτι τέτοιο και έτσι όταν το παιδί επέστρεψε τη ρώτησε αν της αρέσει το γλυκό κεράσι και όταν εκείνη του απάντησε αρνητικά τότε αποφάσισε να της κάνει ένα «παιχνίδι» το οποίο και δήλωσε ότι παρεξηγήθηκε.

Ο ίδιος τόνισε ότι ουδέποτε έδεσε την ανήλικη κάτι που φαίνεται και από την έκθεση που έχει γίνει, ενώ τόνισε τις αντιφάσεις που υπάρχουν στις δύο καταθέσεις του παιδιού.