Κώστας Βασιλακάκης: «Θέλω να συμμετάσχω κι εγώ σ’ αυτό το... όραμα»

Κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο έγινε μετά την λήξη του αγώνα στο «Οικονομίδειο», η παρουσίαση του νέου τεχνικού του Ιάλυσου Κώστα Βασιλακάκη, από τον υπεύθυνο τύπου της ομάδας Θάνο Αμπελιώτη. 

Ο κ. Βασιλακάκης αμέσως μετά την παρουσίαση του τόνισε: 
«Είμαι ευχαριστημένος και χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στην ομάδα του Ιάλυσου και σ’ αυτή την οικογένεια. Είχα μιλήσει με τον πρόεδρο κατ’ επανάληψη  και τελικά με έπεισε πώς έχει σχέδιο, έχει και όραμα. Έχει στόχους. Θέλησα λοιπόν να συμμετάσχω κι εγώ πάνω σε αυτό. Θα κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, γιατί αυτό το πρωτάθλημα έχει την ιδιομορφία του. Είναι ένα μίνι πρωτάθλημα. Είναι 3-4 ομάδες που έβαλαν ψηλούς στόχους, άρα λοιπόν, κάθε απώλεια είναι πολύ σημαντική. Αυτό το λίγο διάστημα που ήμουν με τα παιδιά, τέσσερις μέρες, είπαμε κάποια πράγματα και δουλέψαμε πολύ στο γήπεδο.

Το σημαντικό για μένα είναι πώς, υπάρχει πολλή όρεξη και διάθεση και το έδειξαν τα παιδιά και σήμερα σε ένα παιχνίδι ντέρμπι. Ο Εθνικός ήταν πρώτος στη βαθμολογία και μια καλή ομάδα. Έβγαλαν πάθος, διάθεση, όρεξη και κατορθώσαμε και πήραμε μια σπουδαία νίκη, που θα μας βοηθήσει όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά θα μας δώσει και πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο στόχος μας θα είναι πάντα η νίκη σε όλα τα παιχνίδια. Είτε μέσα είτε έξω από το γήπεδό μας. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο άθλημα κι εμείς πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να δουλεύουμε και στο τέλος θα δούμε τι θα πετύχουμε».

Στα θετικά στοιχεία για τους παίκτες του, ο Κώστας Βασιλακάκης είπε πώς «Τα παιδιά έδωσαν και την τελευταία ενέργεια που τους είχε απομείνει. Έτρεξαν πολύ, πάλεψαν το παιχνίδι, κι έδειξαν πως έχουμε ποιότητα. Η διαφορά της ποιότητας που διαθέτουμε, θα φέρει τα αποτελέσματα μόνο όταν τρέξουμε και παλέψουμε με οποιονδήποτε αντίπαλο. Τότε αυτή η διαφορά θα μας φέρει και τη νίκη. Το μειονέκτημα ήταν πώς ενώ βγήκαμε πολλές φορές στην επίθεση, ιδιαίτερα στο τέλος, εκεί υπήρξε επιπολαιότητα, από τους παίκτες που βρίσκονταν σε θέση βολής. Όταν μας δίνεται αυτή η ευκαιρία, πρέπει να τελειώνουμε τη φάση γιατί το 1-0 είναι ένα σκορ πολύ εύθραυστο  κι ο αντίπαλος  μας δυσκόλεψε από την πλευρά του,  με τις στημένες φάσεις και μας έφερε άγχος».

ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΞΟΔΟΣ  ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ 
Η  αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής στον 6ο Ομιλο της Γ΄ Εθνικής για τον Ιάλυσο είναι ιδιαίτερα σημαντική και δύσκολη. Οι «ερυθροκίτρινοι» πάνε την Κυριακή στον Ασπρόπυργο να αντιμετωπίσουν την ομώνυμη  ομάδα, η οποία ήταν μέχρι την περασμένη Κυριακή στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα κι εκεί πέρασε τώρα η Προοδευτική, η οποία τον νίκησε με 4-0.

Ο Κώστας Βασιλακάκης δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα για τον αγώνα αυτό. Οι παίκτες που έπαιξαν κατά του Εθνικού, έκαναν χθες αποθεραπεία, ενώ οι ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίσθηκαν κατά του Εθνικού γυμνάστηκαν σε κανονικούς ρυθμούς.