Εντυπωσίασε η σχολική μπάντα του 1ου δημοτικού Ιαλυσού

Εντυπωσίασε το κοινό της Ιαλυσού που παρακολούθησε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου η σχολική μπάντα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού.  Η μπάντα του σχολείου συμμετείχε για πρώτη φορά σε παρέλαση, «έκλεψε» τις εντυπώσεις και χειροκροτήθηκε θερμά από όλους για την αρτιότητα των εμβατηρίων που έπαιξαν οι νεαροί μαθητές και μαθήτριες του σχολείου. 

Η σχολική μπάντα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού αποτελείτο από 16 μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι παιάνιζαν σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης καθοδηγούμενοι από το μουσικό του σχολείου κ. Λεωνίδα Σακελλαρίδη. Ο κ. Σακελλαρίδης υπηρετεί για τέταρτη συνεχή σχολική χρονιά στο 1ο Δημοτικό Ιαλυσού και  είναι εκείνος που δημιούργησε την μπάντα του σχολείου. 

Ο μαθητής Τσαμπίκος Τσιράκος επικεφαλής της παρέλασης

Η μπάντα αποτελείται από ταμπούρα παρέλασης, πιατίνια και γκραν κάσσα και  στελεχώθηκε από μαθητές της Ε’ και Στ΄ τάξης του σχολείου.  Η μπάντα του σχολείου παρέλασε πρώτη από όλα τα τμήματα της παρέλασης και στη συνέχεια παιάνιζε σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης μιας και η μπάντα του Δήμου Ρόδου δεν μπόρεσε να δώσει το παρών στην παρέλαση στην Ιαλυσό και έτσι όλο το βάρος της μουσικής ανέλαβε η μπάντα του σχολείου. 

Ξεχωριστή μορφή της μπάντας είναι ο Τσαμπίκος Τσιράκος,  ο οποίος είναι τυφλός, φοιτά  στην  Στ΄ τάξη και ήταν αυτός που με το τύμπανό του άνοιξε μουσικά την παρέλαση. Ο Τσαμπίκος καταχειροκροτήθηκε από όλους και συνοδευόταν από συμμαθητές του και την εκπαιδευτικό της παράλληλης στήριξης Βησσαροπούλου Μαρία. Τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιήθηκαν από τα παιδιά  αγοράστηκαν από το σχολείο σε συνεργασία του κ. Σακελλαρίδη με το διευθυντή του σχολείου κ. Σταύρο Παπαδόπουλο όσο και από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Ιαλυσού και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ευχαριστούν θερμά τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων κ. Μάνο Λαγουδάκη όσο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τη βοήθεια που παρέχουν στο σχολείο. 

Ο μουσικός Λεωνίδας Σακελλαρίδης με τα παιδιά της μπάντας μετά το τέλος της παρέλασης, όλοι εμφανώς ικανοποιημένοι από την εμφάνισή τους

Κλείνοντας θα πρέπει να πούμε ότι στο σχολείο υπάρχει ξεχωριστή αίθουσα μουσικής, η αίθουσα «Τερψιχόρη» και το σχολείο έχει αγοράσει με δικούς του πόρους βιολιά, αρμόνια, κιθάρες και άλλα μουσικά όργανα και ο κ. Σακελλαρίδης Λεωνίδας έχει δημιουργήσει μια σχολική ορχήστρα που το σχολικό έτος 2015-2016 έδωσε συναυλία στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου και το σχολικό έτος 2016-2017 στο θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές για την εμφάνισή της. 

Η σχολική μπάντα του 1ου Δημοτικού Ιαλυσού κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Διακρίνονται τα παιδιά που την αποτελούσαν, ο μουσικός κ Λ. Σακελλαρίδης και η δασκάλα ειδικής αγωγής Μ. Βησσαροπούλου